Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Weekend plin pentru BMW Motorsport

Weekend plin pentru BMW Motorsport

Pe lângă evoluţia din DTM, acolo unde Marco Wittmann a reuşit să-şi păstreze poziţia de lider al clasamentului piloţilor, modelele BMW au fost în acţiune şi pe alte circuite din United SportsCar Championship (USCC), British Touring Car Championship (BTCC) sau Blancpain Endurance Series.

De asemenea, membrii familiei BMW Motorsport au fost în prim-plan pe diferite meridiane.

DTM: Zanardi – demonstraţie cu BMW Z4 GT3 pe Norisring.

Pilot oficial BMW, Alessandro Zanardi (Italia) a asistat la etapa DTM de pe Norisring (Germania). Alături de modelul BMW Z4 GT3, cel cu care participă în Blancpain Sprint Series, italianul a fost punctul central al unui eveniment dedicat fanilor: BMW Motorsport “Pit Stop Chain”. Împreună de numeroşi angajaţi BMW prezenţi la Nürnberg (Germania), fanii au format un lanţ uman de la tribuna ITR până la automobilul lui Zanardi.

Unul câte unul, pneurile maşinii au trecut pe la fiecare fan până la echipa tehnică, după care au fost montate pe maşină. Apoi, Zanardi a parcurs câteva tururi demonstrative la volanul BMW Z4 GT3. “Mereu este plăcut să particip la evenimentele pentru fani, în special în Germania, ţara care a devenit ca a doua casă pentru mine”, a declarat Zanardi.

“Pe de-o parte pentru că fac parte din familia BMW, dar şi pentru că reacţia fanilor este una pozitivă. Când am pilotat după «pit stop» şi am lăsat roţile să derapeze puţin, cu toţii şi-au arătat încântarea. A fost fantastic să parcurg un tur pe acest circuit unic, în care spectatorii din tribune sunt foarte aproape de pistă.” Zanardi a fost prezent şi pe podiumul cursei DTM: el i-a decernat trofeul ocupantului locului al doilea, Jamie Green (Marea Britanie).

BTCC: Două victorii pentru Turkington la Croft, Collard a urcat şi el pe podium.

Colin Turkington (Marea Britanie), pilotul Team eBay Motors, şi-a păstrat cu succes locul de lider în British Touring Car Championship (BTCC) după cele trei curse ale etapei de la Croft (Marea Britanie): campionul din 2009 a sărbătorit două victorii la volanul modelului #5 BMW 125i M Sport. În cea de-a treia manşă, el a abandonat. Coechipierul său, Robert Collard (Marea Britanie), şi-a trecut şi el în cont o zestre consistentă de puncte: el a avut o progresie a clasărilor, locul al patrulea din prima cursă, fiind urmat de poziţia a treia în manşa secundă, respectiv de a doua în ultima cursă. Cel de-al treilea pilot BMW, Nick Foster (Marea Britanie), a ocupat locurile al 14-lea, respectiv al şaptelea în ultimele două manşe ale etapei.

Blancpain Endurance Series: TDS Racing se impune în clasa Pro-Am la Paul Ricard.

A patra cursă din Blancpain Endurance Series, care a avut loc la Paul Ricard (Franţa), a fost un succes deosebit pentru echipa TDS Racing. Nick Catsburg (Olanda) şi Henry Hassid (Franţa) au trecut linia de sosire pe locul al şaselea, după 88 de tururi parcurse în cursa de două ore. Acest rezultat a fost sinonim cu victoria în categoria Pro-Am. Cel de-al doilea BMW Z4 GT3 a fost cel al echipei Ecurie Ecosse, clasat al cincilea la Pro-Am. ROAL Motorsport a încheiat pe poziţia a zecea.

Programul Junior: primul test pentru BMW M235i Racing la Spa-Francorchamps.

Pe circuitul de la Spa-Francorchamps (Belgia), juniorii BMW Motorsport – Jake Hughes (Marea Britanie), Jesse Krohn (Finlanda), Alexander Mies (Germania) şi Moisés Soriano (Spania) – au efectuat un test de două zile cu BMW M235i Racing. Prima zi a fost dedicată adaptării juniorilor cu maşina şi cu circuitul, fiind prima dată când Hughes şi Soriano au pilotat modelul.

În cea de-a doua zi, cvartetul de piloţi a efectuat un program de dezvoltare a unei setări comune pentru BMW M235i Racing şi a simulat o cursă de trei ore, care a inclus pit stopuri şi schimbări de pilot. Toate acestea fac parte din pregătirea pentru participarea în următoarea cursă VLN, ce va avea loc pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), la 5 iulie.

USSC: evoluţie dezamăgitoare pentru BMW Team RLL; victorie Turneu Motorsport în categoria GTD în cursa de şase ore de la Watkins Glen.

#56 BMW Z4 GTLM, pilotat de John Edwards şi Dirk Müller, a încheiat pe locul al şaselea, după ce cursa fără probleme a fost marcată de un incident în care a fost implicat Edwards şi a coborât de pe locul al treilea pe al nouălea. Müller a revenit pe poziţia a şasea în cea de-a patra oră, poziţie pe care au şi încheiat cei doi. Bill Auberlen şi Andy Priaulx au avut o zi plină de ghinioane cu #55 BMW Z4 GTLM, efectuând 10 pit stopuri. Cei doi obţinuseră primul pole position pentru BMW Team RLL în acest sezon.

O penalizare primită de Auberlen pentru un acroşaj şi trei pene suferite pe parcurs au făcut ca echipajul #55 să încheie la un tur de lideri. În aceeaşi cursă, dar la categoria GTD, modelul BMW Z4 – înscris de Turner Motorsport şi pilotat de Dane Cameron şi Markus Palttala – a obţinut o victorie categorică, cea de-a doua din acest sezon. Echipajul a parcurs 178 de tururi şi a fost lider pe parcursul a 169 de tururi.

Comunicat de presa

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice