Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo Trucks a premiat cel mai eficient şofer al competiţiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2013”

Volvo Trucks a premiat cel mai eficient şofer al competiţiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2013” dedicată consumului economic

La nivel global, competiţia The Drivers’ Fuel Challenge – în care şoferii profesionişti se întrec pentru a conduce într-o manieră cât mai economică – a fost lansată în 2011, cu scopul principal de a evidenţia importanţa şoferilor în economia de combustibil. Acţiunea, organizată atunci ca un eveniment global, s-a dovedit a fi un succes şi a generat un real interes.

Această ediţie globală a reunit peste 3.600 de participanţi din 14 ţări din Europa şi Asia, printre care şi România. În cadrul finalei europene de la Goteborg din septembrie 2011, campionul din România, Ionuţ David de la firma prahoveană Kalomin a reuşit un rezultat de excepţie, clasându-se pe locul 2 la nivel european.

Peste 450 de şoferi profesionişti au participat la ediţia naţională a competiţiei şoferilor organizată de Volvo Trucks şi dedicată consumului economic. 18 dintre aceştia au intrat în finala desfăşurată vineri, 6 septembrie.
Consumul eficient este determinat de mai mulţi factori: de performanţele camionului prin echipamentele şi dotările care contribuie la reducerea consumului, de abilitatea de utilizare eficientă a acestora de către şoferi dar, mai ales de stilul de condus al camionului. Astfel, scopul competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge organzată de Volvo Trucks este găsirea şoferului care conduce cât mai economic posibil.

Ediţia de anul acesta a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge a inclus etape de calificare în 7 oraşe, şi anume: în Timişoara (13-24 aprilie), Bucureşti (13-19 mai), Cluj (25-31 mai), Braşov (8-15 iunie), Bacău (22-29 iunie), Constanţa (8-12 iulie), Buzău (16-20 iulie). În total au fost parcurşi peste 14.000 de kilometri şi un număr foarte mare de şoferi profesionişti au intrat în cursa pentru cel mai eficient şofer.

În cadrul finalei din 6 septembrie, care s-a desfăşurat la Snagov, au concurat şoferii clasaţi pe primele 3 locuri în fiecare din cele 7 oraşe. Aceştia au parcurs un traseu de aprox. 42 km, consumul fiind măsurat prin intermediul sistemului de monitorizare Dynafleet. Căştigător a fost desemnat Florin Olteanu, reprezentant al companiei Costi Trans, care a reuşit să parcurgă traseul în 38 de minute, înregistrând un consum de 10,41l, cel mai mic din finală. Ocupantul locului 2 a fost Constantin Pele-Verde, care a obţinut un consum de 10,92 l în timp ce pe locul 3 a venit Ioan David, câştigătorul ediţiei anterioare a concursului, acesta reuşind să consume 11,09 l pe traseul parcurs.

Competiţia The Drivers’ Fuel Challenge continuă pentru Florin Olteanu, care va reprezenta România la finala regională. Aceasta se va desfăşura în luna octombrie, la Opatija, în Croaţia, finală la care vor participa toţi campionii naţionali din Regiunea Europa Centrală şi de Est*. Pe circuitul de curse Grobnik, fiecare dintre ei îşi va dovedi abilităţile în cursa pentru desemnarea titlului de Campion al competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2013.

Finaliştii ediţiei The Drivers’Fuel Challenge România 2013, calificaţi în urma etapelor locale:

Timişoara:
Adrian Păstrăvanu, Resa srl
Adrian Mihalko, Transalex srl
Marius Gurzău, Nistor Trans Company srl

Bucureşti:
Costin Anghelescu, Costi Trans srl
Ioan David, Kalomin Impex srl
Florin Olteanu, Costi Trans srl

Cluj:
Petrişor Dumitru Bot, Selina srl
Ioan Cristian Chiciudean, Filadelfia srl
Dan Aurelian Taloş, Şerban Transporturi Impex srl

Braşov:
Georgeta Marocico, Losan Romania srl
Adrian Dorobanţu, Vectra Logistic srl
Adrian Bucşa, Vectra Logistic srl

Bacău:
Constantin Pele-Verde, Lup Trans
Adrian Neagu, Romcomplex srl
Marius Dan, Licurici Impex srl

Constanţa:
Dan Adrian Zavera, Catrans Preda
Rozina (Bădoi) Zavera, Cartrans Preda
Nicolae Panait, Skiptrans

Buzău:
Marian Gălăţeanu, Edy Internaţional Spedition
Constantin Petroşanu, Intercoman srl
Eugen Chivoiu, Edy Internaţional Spedition

Premii importante sunt puse în joc iar şoferul care va reuşi la finalul probelor din Croaţia să obţină cel mai scăzut consum la volanul noului Volvo FH va câştiga un autoturism Volvo V40. Există, de asemenea, şi premii care îi privesc pe proprietarii companiilor reprezentate de şoferii care urcă pe primele trei poziţii.


Sursa.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice