Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo FH16 Euro 6 va fi lansat în primăvara anului curent

Volvo FH16 Euro 6 va fi lansat în primăvara anului viitor

Primăvara anului 2014 va marca lansarea vârfului de gama Volvo Trucks, modelul Volvo FH16 în configuraţie Euro 6. Cu o nouă generaţie de motoare de 16 litri, autocamionul se conformează standardelor stricte referitoare la emisii, răspunzând în acelaşi timp şi cerinţelor clienţilor legate de performanţă şi productivitate în cele mai dificile condiţii de operare.

“Suntem mândri că am reuşit să îndeplinim standardele Euro 6, pâstrând în acelaşi timp cea mai bună manevrabilitate şi performanţă de pe piaţă. Consumul de combustibil rămâne, de asemenea, foarte competitiv”, a declarat Kristin Signert, Long Haul Segment Manager în cadrul Volvo Trucks.

Noua serie de motoare Euro 6 vine cu trei trepte de putere: 750 CP (3,550 Nm), 650 CP (3,150 Nm) şi 550 CP (2,900 Nm). Toate cele trei motoare sunt echipate cu transmisia automatizată Volvo, I-Shift. Versiunea de 550 CP este disponibilă şi în varianta de 2,800 Nm cu schimbător manual de viteze.

Autocamionul Volvo FH16 este unul dintre cele mai puternice şi mai distinctive modele de pe piaţă, foarte apreciat de firmele de transport şi şoferii cu standarde ridicate pentru performanţă, productivitate şi confort. Este utilizat, de exemplu, ca autotractor pentru transporturi grele în domeniul forestier sau pentru operaţiunile de transport mărfuri pe distanţe lungi.

Volvo Trucks îmbunătăţeşte siguranţa pe drumurile de iarnă

Drumurile de iarnă şi coborârea pantelor sunt pentru autocamioanele cu remorcă o provocare, chiar şi în cazul celor mai buni şoferi. Există întotdeauna riscul de pierdere a stabilităţii şi, în cel mai rău scenariu, de derapaj a remorcii. Volvo Trucks a dezvoltat o soluţie care măreşte semnificativ siguranţa.

Frâna antiforfecare vine în completarea programului electronic de stabilitate (ESP), un alt sistem pe care Volvo Trucks l-a introdus în premieră mondială în industria de camioane. În timp ce sistemul ESP oferă maximum de eficienţă la viteze ridicate, frâna antiforfecare acţionează doar la viteze de sub 40 km/h. Ambele sisteme contribuie la îmbunătăţirea stabilităţii şi a direcţiei.

Frâna antiforfecare a fost introdusă în 2012 pe rigidele Volvo FH cu remorcă, iar în 2013 pe rigidul Volvo FM cu remorcă. În 2014 aceasta va fi disponibilă şi pentru tractoarele Volvo FH şi FM pentru semiremorcă.

Cea mai recentă versiune a autocamionului a fost lansată în toamna lui 2012. Doar un an mai târziu, Volvo FH16 face pasul către Euro 6, având emisii de oxizi de azot şi particule considerabil mai mici.

Vânzările modelului Volvo FH16 cu motor Euro 6 vor începe în martie 2014. Demararea producţiei este planificată pentru începutul lui iunie.


Sursa, Volvo Trucks Romania.

(Visited 80 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice