Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Victorie istorică la Hockenheim: Marco Wittmann şi BMW câştigă prima cursă din noua eră turbo din DTM

BMW Motorsport a scris din nou istorie în DTM. Marco Wittmann (Germania), pilot al BMW Team RMG, a obţinut victoria în cursa de deschidere a stagiunii 2019, desfăşurată conform tradiţiei la Hockenheimring (Germania). A fost şi prima victorie din noua eră turbo a DTM.

După pole positionul reuşit sâmbătă de Wittmann, Philipp Eng (Austria) a fost cel mai rapid în calificările de duminică, iar la finalul manşei secunde a fost cel mai bine clasat pilot BMW Motorsport, ocupând locul al patrulea.

MW Motorsport a scris din nou istorie în DTM. Marco Wittmann (Germania), pilot al BMW Team RMG, a obţinut victoria în cursa de deschidere a stagiunii 2019, desfăşurată conform tradiţiei la Hockenheimring (Germania). A fost şi prima victorie din noua eră turbo a DTM. După pole positionul reuşit sâmbătă de Wittmann, Philipp Eng (Austria) a fost cel mai rapid în calificările de duminică, iar la finalul manşei secunde a fost cel mai bine clasat pilot BMW Motorsport, ocupând locul al patrulea.

Prima cursă: Wittmann, dublu campion DTM şi aflat la comenzile Schaeffler BMW M4 DTM, a reuşit o evoluţie perfectă în condiţii de pistă udă, transformând pole position într-o victorie prestigioasă. A fost al 12-lea succes din cariera lui Marco şi a 82-a oară când un model BMW trece primul linia de sosire a unei etape DTM. De asemenea, a fost startul perfect pentru aniversarea a 50 de ani de BMW Turbo Power în motorsport.

Timo Glock (Germania) a încheiat pe locul al patrulea cu JiVS BMW M4 DTM, ratând la limită încă un podium pentru BMW. În chiar turul de deschidere a fost răsucit pe circuit de un alt concurent, dar a recuperat spectaculos loc după loc pe parcursul întrecerii. Nou venit la BMW, Sheldon van der Linde (Africa de Sud) a încheiat al şaselea cu Shell BMW M4 DTM, marcând puncte la debutul în campionat. La sosire, el a fost urmat de BMW Bank M4 DTM, model pilotat de Bruno Spengler (Canada).

Joel Eriksson (Suedia) a fost al 13-lea cu CATL BMW M4 DTM. O problemă de senzor al motorului l-a împiedicat pe Philipp Eng să stabilească timpi în calificări, astfel că a luat startul de pe locul al 17-lea. În cele din urmă, austriacul a încheiat al 14-lea.

Sursa: BMW

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice