Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Vânzările şi cota de piaţă ale BMW Group continuă să crească

Mai a fost o lună pozitivă pentru vânzările BMW Group, livrările la nivel mondial crescând cu 3,2% pentru a atinge un total de 210.563 de automobile premium BMW, MINI şi Rolls-Royce vândute.

Aceasta aduce totalul companiei pentru acest an la 1.012.093 de unităţi, o creştere de 0,8% în comparaţie cu primele cinci luni ale anului anterior. Această creştere a vânzărilor a fost obţinută în ciuda volatilităţii actuale de pe mai multe pieţe ale lumii.

Vânzările totale de automobile ale mărcii BMW au crescut cu 4,6% în mai, cu un total de 181.888 de livrări către clienţii de pe mapamond pe parcursul lunii.

Acest rezultat duce totalul de vânzări ale mărcii pentru primele cinci luni ale anului la 872.367 de unităţi, +1,6%. Modelele BMW X noi sau revizuite au fost cei mai importanţi vectori de creştere ai mărcii, cu vânzări globale ale BMW X2 mai mari cu 33,1% în mai, în timp ce livrările BMW X3 au sporit cu 88,4%.

Livrările de BMW X4 au urcat cu 92,5%, iar BMW X5 a înregistrat o evoluţie a vânzărilor de 10,2%. În total, automobilele BMW X au reprezentat 45,3% din totalul vânzărilor mărcii în mai, adică 82.425 de livrări pe mapamond, un salt de 30,3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

În mai, vânzările totale de automobile electrificate BMW Group au depăşit pragul de 400.000 de unităţi, totalul fiind de 406.756 de modele electrice şi plug-in hybrid livrate clienţilor de când pionierul BMW i3 a început să fie vândut în noiembrie 2013. La cinci ani şi jumătate de la lansarea sa, cererea pentru emblematicul BMW i3 continuă să crească, vânzările din mai fiind mai mari cu 40,0%. Per total, vânzările de modele electrificate ale BMW Group au urcat cu 9,8% în mai, clienţii fiind tot mai interesaţi de mobilitatea cu emisii reduse. Livrările versiunii plug-in hybrid a BMW Seria 2 Active Tourer au crescut de patru ori în mai, iar vânzările variantei electrificate BMW Seria 5 sunt mai mari cu 40,4%. Vânzările modelului plug-in hybrid MINI Cooper S E Countryman ALL4 au fost de aproape trei ori mai mari în mai în comparaţie cu aceeaşi lună din 2018. Până la finalul anului viitor, BMW Group va fi introdus 10 modele electrificate noi sau actualizate, iar compania se aşteaptă să aibă, până la sfârşitul acestui an, o jumătate de milion de automobile electrificate pe şosele.

Într-un segment foarte competitiv şi cu compania menţinându-şi accentul pe rentabilitate, vânzările mărcii MINI au scăzut în comparaţie cu anul trecut. Livrările anuale au totalizat 137.698 de unităţi (-4,0%), în timp ce vânzările pentru mai au coborât cu 5,1%, la 28.255 de maşini. Disponibilitatea modelelor MINI a fost mai mică decât în mod obişnuit pentru luna mai, din cauza pauzei programate – patru săptămâni – în producţia uzinei din Oxford, care anul acesta a avut loc în aprilie faţă de perioada verii cum se obişnuia. Pregătirile continuă pentru lansarea în cursul acestui an a noului MINI electric, un model ce va fi produs la uzina britanică.

Vânzările BMW Motorrad continuă să crească puternic, livrările pentru acest an fiind mai mari cu 7,1% (74.958 unităţi). În mai, livrările către clienţii din lumea întreagă au totalizat 17.944 (+5,2%) de motociclete şi maxiscutere premium BMW Motorrad.

Vânzările în regiuni/pieţe

În ciuda numeroaselor dificultăţi care afectează în prezent industria auto, BMW a obţinut în mai o creştere a vânzărilor pe toate cele trei pieţe majore. Creşteri semnificative ale livrărilor s-au reuşit în China şi Germania, ceea ce a dus la extinderea cotei de piaţă pe piaţa internă a mărcii, în timp ce BMW a continuat să sfideze tendinţa din SUA şi să obţină o creştere în mai. În ciuda mediului competitiv şi volatil al pieţei globale, BMW Group se aşteaptă să reuşească o creştere a vânzărilor în 2019. Compania continuă să-şi urmeze strategia de prioritizare a rentabilităţii în faţa volumului.

Sursa: BMW Romania.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice