Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Vânzările de autoturisme în Marea Britanie au crescut pentru a 27-a lună consecutiv

Vânzările de autoturisme în Marea Britanie au crescut pentru a 27-a lună consecutiv

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au urcat în luna mai cu 7,7%, până la 194.032 unități, iar pe primele cinci luni ale anului s-a înregistrat o creștere de peste 11%.

‘Piața autoturismelor noi a crescut în fiecare lună după martie 2012, cea mai lună perioadă de creștere din istorie și o dovadă a îmbunătățirii condițiilor economice în Marea Britanie’, a declarat directorul SMMT, Mike Hawes.

Creșterea de 7,7% din luna mai a fost mai mică decât cea de 8,2% înregistrată în luna aprilie sau avansul de 17,7% din luna martie iar SMMT a anunțat că se așteaptă ca tendința de încetinire să continue.

‘În condițiile în care SMMT se așteaptă la o creștere de aproape 6% pe ansamblul acestui an, în următoarele luni ar urma să vedem o anumită reducere a ritmurilor de creștere pe măsură ce cererea se stabilizează’, a estimat Mike Hawes.

În luna mai a acestui an, grupul auto francez Renault a fost cel mai mare câștigător pe piața auto britanică, vânzările sale înregistrând o creștere de 65%, în condițiile în care vânzările de autoturisme marca Dacia au crescut cu 92%. Un număr de 2.245 de autoturisme Dacia au fost vândute luna trecută în Marea Britanie, aproape dublu față de cele 1.171 de unități vândute în luna mai a anului trecut. În primele cinci luni ale acestui an creșterea procentuală înregistrată de marca Dacia este și mai mare (113,8%), fiind vândute 11.045 autoturisme.

Cu toate acestea, modelul Ford Fiesta a rămas cel mai bine vândut autoturism de pe piața britanică în luna mai, 9.450 de exemplare, însă modelul Focus a căzut pe locul patru devansat de Volkswagen Golf și Vauxhall Corsa.


Sursa.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice