Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ungaria a câştigat competiţia Volvo Trucks, The Drivers’ Fuel Challenge 2013, organizată în Europa Centrală şi de Est

Ungaria a câştigat competiţia Volvo Trucks, The Drivers’ Fuel Challenge 2013, organizată în Europa Centrală şi de Est

Pe 19 octombrie, cea mai însufleţită etapă The Drivers’ Fuel Challenge 2013 a avut loc pe circuitul Grobnik din Croaţia. Zoltán Simon din Ungaria a făcut faţă unei întreceri strânse alături de şoferi din 14 ţări din regiunea CEE, învingând în runda finală a ediţiei din acest an a competitiei The Drivers’ Fuel Challenge. Astfel, el a devenit campionul condusului economic pentru regiunea Europa Centrală şi de Est şi totodată câştigătorul marelui premiu – un autoturism Volvo V40.
Principalul scop al competiţiei, iniţiată de Volvo Trucks la nivel global în anul 2011 este acela de a demonstra importanţa vitală a şoferului în reducerea consumului de combustibil. Oricât de avansată este tehnologia camionului, şoferul rămâne factorul decisiv atunci când trebuie redus atât consumul de combustibil cât şi emisiile poluante, ceea ce înseamnă beneficii substanţiale deopotrivă pentru mediul înconjurător şi pentru profitabilitatea firmei de transport.
Ediţia din acest an a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge s-a dovedit a fi un mare succes prin atragerea unui număr de aproape 3.200 de şoferi participanţi din ţările regiunii CEE, aproape dublu faţă de numărul deja impresionant din anul 2012.

Doar 14 campioni naţionali în condusul economic, reprezentând tot atâtea ţări din zona CEE, s-au întâlnit sâmbătă dimineaţa pe circuitul Grobnik pentru a-şi dovedi abilităţile în timpul primei runde de dimineaţa şi să se califice în etapa finală a competiţiei care urma să aibă loc după-amiază.

Ambele etape de calificare au însemnat parcurgerea a două ture de circuit cu o lungime totală de 8,4 km, cu un consum de combustibil cât mai redus posibil şi într-un interval de timp care să nu depăşească 14 minute.

Doar patru şoferi, primii doi de pe fiecare din cele două noi autocamioane Volvo FH folosite în competiţie s-au calificat pentru finală – etapa decisivă de după amiază. Aceştia au fost reprezentanţii Republicii Cehe, Poloniei, Ungariei şi Sloveniei.

Cina festivă, ce a avut loc sâmbătă, a însemnat cel mai emoţionant şi aşteptat moment al întregii seri – anunţarea rezultatelor primilor patru şoferi dintre care unul urma să devină campionul The Drivers’ Fuel Challenge 2013 al regiunii CEE.

Tom Jörning, Managing Director pentru Market Central East Europe la Volvo Group Trucks, şi-a început discursul de la ceremonia de decernare a premiilor adresându-se celor 14 finalişti:

“În prezent există un nou tip de erou pe şosele – unul care conduce inteligent, economic şi în siguranţă şi care cunoaşte cum să obţină totul de la camion şi de la ultima picătură de combustibil… Ca finalişti ai The Drivers’ Fuel Challenge, fiecare dintre dumneavoastră a dovedit că este unul dintre aceşti rari şoferi – un adevărat concurent pentru titlu” – a spus el. “Puteţi fi siguri că indiferent de poziţia pe care o veţi ocupa în finala de astăzi, cu toţii sunteţi deja învingători şi puteţi fi mândri de succesul vostru de până acum – fiind cei mai eficienţi şoferi, campioni naţionali în condusul economic din ţările pe care le reprezentaţi” a mai adăugat Tom Jörning.

Câştigătorul competiţiei, Zoltán Simon din Ungaria, cel care a obţinut cel mai mic consum total de motorină, numai 2,18 litri, la runda finală din cadrul finalelor de sâmbătă, nu a câştigat doar titlul de campion al The Drivers’ Fuel Challenge 2013 pentru regiunea CEE, ci şi un autoturism – noul Volvo V40.


Sursa Volvo, citeste mai departe.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice