Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


SKODA ENYAQ: SKODA a confirmat numele primului său SUV 100% electric

ŠKODA ENYAQ: acesta este numele primului SUV pur electric al mărcii ŠKODA. Automobilul va fi construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen. Odată cu lansarea primului său SUV pur electric destinat producției de serie, ŠKODA pune bazele unui nou sistem de stabilire a numelor modelelor sale.

SKODA ENYAQ: SKODA a confirmat numele primului său SUV 100% electric

Astfel, litera E sugerează mobilitatea Electrică, iar litera Q este specifică tuturor modelor SUV ale mărcii ŠKODA. Odată cu noul ENYAQ, producătorul auto ceh face încă un pas important în noua eră a mobilității electrice.

Denumirea ENYAQ își are rădăcinile în numele irlandez Enya, ce însemnă ”sursa vieții”. Enya vine de la cuvântul galez Eithne, ce este sinonim cu esență, spirit sau principiu. Aceste semnificații diferite permit perspective diferite. Sursa vieții simbolizează intrarea producătorului auto în era mobilității electrice, în consens cu mottoul mărcii: Pus în mișcare de inventivitate – idei ingenioase, încă din 1895.

Mașina reprezintă un nou început și se potrivește, de asemenea, temperamentului modelului ŠKODA ENYAQ, căruia inginerii ŠKODA i-au insuflat pasiune și forță inovatoare. Enya este un cuvânt autentic, cu un caracter puternic, viu, un cuvânt ușor de pronunțat și se potrivește perfect cu începutul unei noi era pentru istoria de 125 de ani a companiei.

ENYAQ continuă sistemul bine-cunoscut de definire a denumirilor modelelor ŠKODA

Similar cu SUV-urile ŠKODA de succes, KODIAQ, KAROQ și KAMIQ, ce au denumirile derivate din limba inuiților ce trăiesc în zona de nord a Canadei și Groenlanda, și noul SUV-ul electric ŠKODA integrează în denumirea sa un cuvânt provenit din legendara zonă nordică a Irlandei. Adițional, litera E de la începutul numelui sugerează mobilitatea electrică. Litera Q de la final face legătura cu celelalte SUV-uri.

ŠKODA ENYAQ este primul automobil ŠKODA din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care ŠKODA le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022.

Până în 2025, ŠKODA estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Până în 2021, marca va investi două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

Prima imagine a unui detaliu al mașinii crește suspansul cu privire la designul noii ŠKODA ENYAQ: în imagine se poate observa înscrisul ENYAQ aplicat pe partea din spate a SUV-ului, care este al doilea model pur electric al mărcii, după ŠKODA CITIGOe iV.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice