Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


ŠKODA AUTO a lansat modelul SUPERB iV la fabrica din Kvasiny

ŠKODA AUTO a lansat modelul SUPERB iV la fabrica din Kvasiny

În septembrie, primul ŠKODA iV a ieșit de pe linia de producție din Kvasiny, Republica Cehă. Producătorul de automobile ŠKODA AUTO a pregătit în amănunt unitatea de producție în vederea fabricării primului său model electrificat din producția de serie, investind aproximativ 12 milioane de euro în lucrările de adaptare și renovare. Noul hibrid plug-in ŠKODA SUPERB iV va fi produs exclusiv în Kvasiny, unde fabricarea se face pe aceeași linie de producție pe care sunt fabricate și modelele SUPERB cu motor cu ardere internă.

ŠKODA AUTO a investit aproximativ 12 milioane de euro în pregătirea unității de producție din Kvasiny, pentru ca aceasta să îndeplinească cerințele specifice primului model electrificat al mărcii ŠKODA. Producția caroseriei și hala de asamblare, de exemplu, au fost modificate în acest sens (vezi Infografic). Datorită acestor lucrări de reconfigurare și renovare, hibridul plug-in SUPERB iV poate fi acum produs pe aceeași linie de producție ca modelele echipate cu motor cu ardere internă. Deoarece cele două variante sunt construite pe platforme diferite, anumite dotări din secția de fabricare a caroseriei au fost adaptate și respectiv instalate adițional.

Motorul pe benzină 1,4 TSI și motorul electric generează împreună 160 kW (218 CP) pentru a propulsa SUPERB iV. Autonomia electrică este de până la 56 km, conform WLTP, iar mașina are o autonomie totală de 930 km, la utilizarea sistemului compus din motorul electric și cel pe benzină. Această nouă variantă de propulsie a modelului SUPERB este disponibilă pentru liniile de echipare Ambition și Style, precum și pentru SUPERB SPORTLINE și SUPERB L&K. ŠKODA SUPERB iV și noul sub-brand iV pentru mobilitate electrică au fost lansate în premieră mondială la Bratislava, capitala Slovaciei, în mai 2019. Lansarea pe piață a modelului este planificată pentru începutul anului 2020.

Modelul ŠKODA SUPERB facelift este produs la unitatea din Kvasiny încă din iulie 2019. Tot aici sunt produse și modelele SUV KAROQ și KODIAQ. În 2018, peste 300.000 de automobile au ieșit de pe poarta fabricii din Kvasiny, ceea ce reprezintă o cifră-record în istoria unității. Producătorul are circa 9.000 de angajați la această unitate ce dispune de tehnologie de producție de ultimă oră.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice