Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Siguranţă maximă: ŠKODA SUPERB facelift va dispune de tehnologie de iluminare de ultimă oră

Nava amiral a mărcii ŠKODA este supusă acum unui facelift, SUPERB devenind astfel primul model din producția de serie a mărcii cu farurile inovatoare full-LED Matrix. Modelul revizuit va oferi un nivel şi mai ridicat de confort, plus siguranţă şi mai ridicată. Publicând o schiţă de design şi un material video, producătorul auto ceh oferă prime impresii despre noile faruri full-LED Matrix, proiectoarele de ceaţă cu LED cu design nou şi blocurile optice spate full-LED cu lumini de semnalizare dinamice. Premiera mondială a facelift-ului familiei SUPERB va avea loc în capitala Slovaciei, la Bratislava, în luna mai, în cadrul Campionatului Mondial de Hochei IIHF 2019. ŠKODA AUTO este deja pentru a 27-a oare sponsorul principal al acestui eveniment sportiv.

Schiţa ce reprezintă farurile full-LED Matrix dezvăluie designul sistemului inovator de iluminare, compus dintr-un modul LED pentru luminile de drum şi cele de întâlnire, la care se adaugă trei alte segmente LED. În carcase este integrat şi înscrisul ŠKODA Crystal Lighting. O bandă LED subţire asigură luminile de semnalizare, luminile de zi şi pe cele de poziţie. Deasupra se găsesc structuri LED fine precum acele. Acestea asigură funcţia animată Coming Home/Leaving Home. La pornirea şi oprirea maşinii, această funcţie aprinde/stinge automat anumite elemente ale farurilor şi blocurilor optice spate, iluminându-le într-o secvenţă pre-configurată.

Materialul video prezintă noile faruri full-LED Matrix şi animaţia Coming Home/Leaving Home în acţiune, ilustrând modul în care acestea funcţionează. În video se observă şi proiectoarele de ceaţă cu design nou cu LED, precum şi blocurile optice spate full-LED. Ca premieră pentru ŠKODA SUPERB, acestea dispun de lumini de semnalizare dinamice, la care lumina curge cursiv spre exterior. Astfel designul de ansamblu al maşinii devine mai dinamic, dar, totodată, maşina va putea fi observată mai bine de către ceilalţi participanţi la trafic, ceea ce sporeşte siguranţa.

Fiind nava-amiral a mărcii ŠKODA, SUPERB prezintă cele mai noi inovaţii ale mărcii în domeniul designului şi al tehnologiei, dar şi al utilităţii practice, aducând numeroase dotări specifice şi avantaje din segmentele superioare în segmentul automobilelor de talie medie.

ŠKODA SUPERB facelift va fi lansată în premieră mondială în luna mai 2019 la Bratislava, capitala Slovaciei, în cadrul Campionatului Mondial de Hochei IIHF 2019.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice