Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Sfaturi pentru un condus sigur si eficient

Este inevitabil ca într-o zi să te confrunți cu o formă de probleme cu mașina. Fie că este o defecțiune în mijlocul autostrăzii sau o zgârietură în afara casei tale. Există multe elemente care pot contribui la acest tip de catastrofe, fie că este vorba de conducere pe vreme umedă sau de a uita să schimbi uleiul. Pregătește-te pentru orice problemă potențială și asigură-te că știi cum să o faci. A face față acestor accidente este mult mai bine decât a le împinge într-o parte și a le ignora, așa că verifică aceste probleme și probleme pe care s-ar putea să le confrunți într-o zi.

Conduceți vesel de-a lungul drumului într-o zi însorită, apoi deodată un șofer nesăbuit se lovește de spatele dvs. Asta e ziua ta distrusă în ceea ce te privește. A avea un accident pe șosea nu numai că provoacă un inconvenient instantaneu, dar problema pare să dureze luni de zile mai târziu. Luați în considerare un avocat de rechemare pentru a vă ajuta în orice incident legat de mașină. Aceștia vă vor putea sfătui cu privire la modul de a face față unui accident sau a unei piese defectuoase a căruciorului care ar fi putut cauza un incident. Nu trebuie să fie o situație stresantă, așa că rămâne calm și ai răbdare tot timpul.

Sigur și întreținut

Masina ta trebuie intretinuta si ingrijita pentru a functiona corect in fiecare zi. Nu ai ezita să mergi la spital dacă ți-ai rupt piciorul, așa că același lucru este valabil și pentru vehiculul tău. Mașina dumneavoastră necesită controale regulate de siguranță și ITV-uri pentru a vă asigura că este sigură pentru a fi condusă pe drumuri. Farurile, presiunea în anvelope și motorul dvs. trebuie să fie verificate de către specialiști pentru a se asigura că conduceți în condițiile legale. Dacă se întâmplă să vă aflați într-un accident, este important să vă reparați mașina profesional înainte de a porni din nou pe drumuri. Vă puneți pe dumneavoastră și pe alții în pericol doar dacă conduceți un vehicul defect.

Nu se poate conduce

Prietenul tău te invită la un bar local pentru seară și nu ești sigur dacă să conduci sau nu. În acest caz, cea mai sigură opțiune ar fi să vă lăsați mașina acasă și să luați un taxi. Conducerea sub alcool este una dintre cele mai periculoase infracțiuni de pe drumuri și este în creștere. Mulți șoferi nu își dau seama de limitele lor și vor continua să consume alcool înainte de a ajunge acasă.

Păstrarea pasagerilor în siguranță este esențială atunci când sunteți șoferul desemnat. Nu numai că ar trebui să feriți de alcool, dar ar trebui să vă asigurați și că toată lumea din vehicul poartă o centură de siguranță sigură. Dacă conduceți cu copii, asigurați-vă că aceștia sunt prinși în scaunul auto necesar și pentru vârsta, înălțimea și greutatea.

Dacă sunteți suficient de nefericit să fiți prins într-un accident sau trebuie să refuzați o băutură alcoolică pentru a rămâne în siguranță pe drumuri, amintiți-vă indicațiile de mai sus. Ai grijă de vehiculul tău, de pasagerii tăi și de tine.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice