Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Rompetrol renunţă la brandul de benzinării Litro

Rompetrol renunţă la brandul de benzinării Litro

Marca Litro a ajuns să cuprindă doar patru benzinării, grupate câte două, pe fiecare sens de mers al autostrăzii Soarelui, la kilometri 88 şi 139.

Construcţia lor a costat destul de mult, 10 milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar.

S-au dorit benzinării premium, cu posibilitate de a fi luminate în culori diferite. Însă statutul premium înseamnă şi preţuri pe măsură.

Amplasarea lor pe autostrada spre mare a fost bine gândită. Pe acest drum, oprirea la benzinărie nu reprezintă doar loc de alimentare cu carburanţi, ci şi loc de hidratrare, socializare.

În momentul lansării, benzinăriile Litro păreau să fie viitorul pentru Rompetrol. Brandul ar fi urmat să se extindă chiar în paralel cu staţiile clasice ale grupului. Însă au avut o viaţă scurtă.

Grupul Rompetrol deţinut de KazMunayGas are circa 450 de benzinării şi ocupă locul al doilea în piaţă după Petrom. Cele mai multe sunt în franciză, doar 125 sunt staţii proprii.

Grupul este extins la nivel internaţional cu benzării, însă sigla e diferită. În România sigla companiei este o floare portocalie care seamănă prea mult cu log-ul BP. În vremea când era deţinut de Dinu Patriciu, Rompetrol s-a judecat cu grupul britanic pe motiv că s-ar fi inspirat de la floarea verde a acestuia.


Sursa.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice