Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Romania, pe primul loc la scumpirea benzinei!

Romania, pe primul loc la scumpirea benzinei!

Surprinzator si adevarat! Romania este tara in care s-a inregistrat cea mai mare crestere a pretului pe litrul de benzina, de peste 16%, doar Danemarca apropiindu-se de aceasta „performanta“, arata un clasament realizat de Bloomberg.

In cadrul clasamentului Pain at the Pump (Durere la pompa) au fost analizate 61 de tari din intreaga lume. S-a comparat pretul pe litru de benzina din perioada 31 martie -29 aprilie cu preturile din al treilea trimestru din 2013.

In Romania pretul a crescut cu 16 procente, cea mai mare majorare de preturi din cele 61 de state analizate. Astfel, România ajunge pe poztia 24 din cele 61 de state din clasament, cu un pret pe litru de 1,95 dolari. In vechea editie, Romania figura pe locul 33, cu un pret pe litrul de benzina de 1,68 dolari.

In momentul de fata, in Romania, benzina este de 2 ori mai scumpa ca in SUA, de patru ori mai scumpa ca in Emiratele Arabe Unite si de 195 de ori mai scumpa ca in Venezuela.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice