Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Robert Kubica obţine primul podium cu BMW M4 DTM

Robert Kubica obţine primul podium cu BMW M4 DTM

O cursă nebună, cu numeroase abandonuri, şi primul podium din cariera sa în DTM pentru Robert Kubica. Polonezul a încheiat al treilea în cursa de duminică, aducând prima clasare în Top 3 pentru echipa privată a BMW, ART Grand Prix. Sâmbătă, Jonathan Aberdein (Africa de Sud) a fost al patrulea cu CATL BMW M4 DTM, fiind cel mai bine clasat pilot BMW.

Cursa 1: Cursa de sâmbătă a fost cea de-a 15-a din acest sezon al Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) şi a deschis al doilea week-end de cursă ce a avut loc la Zolder (Belgia). Aberdein a continuat forma bună din antrenamentele libere de vineri şi a obţinut locul al patrulea în calificări, descurcându-se bine în condiţii de temperaturi coborâte. El a confirmat acest lucru şi în cursă, fiind în dispută pentru un loc pe podium până la finalul cursei. Poziţia a patra reuşită la comenzile CATL BMW M4 DTM a însemnat cel mai bun rezultat al pilotului sud-african în calitate de pilot oficial BMW.

În urma lui Jonathan, Timo Glock (Germania, iQOO BMW M4 DTM) şi Marco Wittmann (Germania, Schaeffler BMW M4 DTM) au încheiat şi ei în puncte, după ce au ocupat locurile al nouălea, respectiv al zecelea.

Philipp Eng (Austria, ZF BMW M4 DTM) a avut şi el viteza necesară pentru a se menţine multă vreme între primii şase clasaţi, dar a retrogradat în pluton după ce a primit o penalizare “drive-through” pentru o coliziune cu Jamie Green (Marea Britanie, Audi). Sheldon van der Linde (Africa de Sud, Shell BMW M4 DTM) a fost şi el penalizat cu drive-through. Cei doi piloţi au trecut linai de sosire pe poziţiile a 12-a, respectiv a 13-a, chiar în urma lui Lucas Auer (Austria, BMW Bank M4 DTM), care a revenit pe scena podiumului reuşit cu o săptămână înainte, dar a fost doar al 11-lea de această dată.

Declaraţii după cursa de sâmbătă:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): “După calificări, a fost clar că ne aştepta o cursă dificilă. Temperaturile joase sunt o adevărată provocare. Jonathan a făcut-o foarte bine. Să pilotezi mult timp în urma unei alte maşini afectează anvelopele faţă. Ştim acest lucru după mulţi ani petrecuţi în DTM, iar astăzi am văzut acest lucru la maşinile lui Jonathan şi Timo. Trebuie să încerci şi depăşiri. Dacă nu reuşeşti, lucruri devin dificile. Felicitări lui Jonathan pentru poziţia a patra! Un rezultat foarte bun pentru el. Este pe o traiectorie ascendentă în acest moment şi sper să va continua acest progres. Desigur, trei BMW în Top 10 nu este rezultatul pe care îl aşteptam sau la care speram. Felicitări lui René Rast pentru victorie!”

Jonathan Aberdein (#27 CATL BMW M4 DTM, BMW Team RMR, grilă: locul 4, cursă: locul 4): “A fost o cursă bună pentru noi. Am plecat de pe locul al patrulea şi am fost pe acelaşi la trecerea liniei de sosire, la doar câteva secunde de podium. Cred că am înregistrat cel mai bun rezultat posibil şi trebuie să fim mulţumiţi. Totuşi a fost un ecart foarte mare faţă de primul loc, aşa că mai avem de lucru pentru a îmbunătăţi rezultatul.”

Cursa 2: Într-o cursă cu nu mai puţin de şase abandonuri – ocupanţii Top 10 au fost singurii care au încheiat întrecerea -, Timo Glock a terminat chiar în urma lui Robert Kubica, ocupând locul al patrulea cu iQOO BMW M4 DTM. Sheldon van der Linde şi Marco Wittmann au obţinut şi ei puncte, după ce au încheiat pe poziţiile a şaptea, respectiv a opta.

Jonathan Aberdein, Philipp Eng şi Lucas Auer au abandonat în urma unor coliziuni, întreaga cursă fiind marcată de numeroase incidente. Cu două curse înainte de finalul sezonului 2020 din DTM, Glock este cel mai bine clasat pilot BMW în ierarhia piloţilor – locul al cincilea, 116 puncte.

Declaraţii după cursa de duminică:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): “Felicitări lui Robert Kubica şi echipei ART Grand Prix pentru primul loc podium în DTM cu BMW M4 DTM! Sunt încântat că munca intensă a echipei noastre de client a fost recompensată cu acest loc al treilea. Asemenea lui Robert Kubica, Timo Glock a făcut o cursă perfectă şi a încheiat pe poziţia a patra, marcând câteva puncte importante în clasamentul piloţilor. Pe de altă parte, a fost o cursă dezamăgitoare pentru noi, chiar dacă Sheldon van der Linde şi Marco Wittmann au obţinut şi ei puncte. Trebuie să analizăm în detaliu accidentele în care au fost implicaţi Jonathan Aberdein, Philipp Eng şi Lucas Auer. Aspectul crucial este că Philipp Eng a ieşit din maşină fără să sufere vreo leziune. Mulţumiri comisarilor de pistă de la Zolder care au reacţionat foarte bine la incendiul pornit la maşină. Vom face tot ce putem pentru a încheia sezonul la Hockenheim cu un moment aparte.”

Robert Kubica (#8 BMW M4 DTM, echipă privată BMW, ART Grand Prix, locul 3): “Este un moment deosebit pentru întreaga echipă ART Grand Prix Team după un sezon dificil. Am avut multe de învăţat şi a trebuit să îmbunătăţim numeroase aspecte. Totul a funcţionat bine astăzi. Am reuşit să stăm departe de toate problemele şi să profităm de şansele avute. Am avut un ritm foarte bun în fazele decisive ale cursei. Pneurile au fost un factor important, aşa că nu am forţat prea tare după pit stop şi am încercat să le menţin în viaţă. Am putut să creez un avans faţă de maşinile din urma mea şi să obţin locul al treilea.”

Clasamente generale (etapa 8/9)

Piloţi: 1. René Rast 304p; 2. Nico Müller 285p; 3. Robin Frijns 263p; 4. Mike Rockenfeller 117p; 5. Timo Glock 116p6. Sheldon van der Linde 105p7. Marco Wittmann 95p; 8. Loïc Duval 88p; 9. Ferdinand Habsburg 68p; 10. Jamie Green 67p; 11. Lucas Auer 51p12. Philipp Eng 45p13. Jonathan Aberdein 45p; 14. Harrison Newey 27p; 15. Fabio Scherer 20p; 16. Robert Kubica 16p.

Echipe: 1. Audi Sport Team Abt Sportsline 548p; 2. Audi Sport Team Rosberg 371p; 3. BMW Team RMG 211p; 4. Audi Sport Team Phoenix 205p; 5. BMW Team RBM 150p; 6. WRT Team Audi Sport 103p; 6. BMW Team RMR 96p8. Orlen Team ART 16p.

Constructori: 1. Audi 1102p; 2. BMW 469p.

Cum vezi DTM 2020
Cursele din Deutsche Tourenwagen Masters pot fi urmărite live pe canalul YouTube oficial al competiţiei – transmisiunile sunt disponibile cu comentariu în engleză. De asemenea, sunt disponibile mai multe camere on-board live, dar şi transmisiuni live ale sesiunilor de calificări: https://www.youtube.com/user/DTMinternational.

Ce urmează
Următoarea etapă din Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) va avea loc la 6-8 noiembrie, la Hockenheim (Germania).

Sursa: BMW

(Visited 33 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice