Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Reguli de siguranta de respectat cand circulati alaturi de copii

Ori de câte ori ești pe drum, trebuie să te asiguri că ești în siguranță. Când copiii sunt alături, este o responsabilitate suplimentară, deși este o modalitate distractivă de a crea legături de durată. Copiii așteaptă mereu cu nerăbdare călătoriile în familie și, oricât de mult îți dorești să te distrezi la maximum, trebuie să fii deosebit de atent și să-i păstrezi în siguranță.

Pentru că nu poți controla niciodată comportamentul celorlalți șoferi pe șosea, pregătește-te întotdeauna pentru neașteptat. O modalitate de a vă asigura că sunteți pregătit în mod adecvat este să aveți un vehicul cu caracteristici de siguranță de vârf, cum ar fi sisteme de prevenire a accidentelor. Alte dispozitive de siguranță includ frânarea automată de urgență, asistența pentru menținerea benzii, monitorizarea punctului mort, avertizarea de părăsire a benzii și alertă de trafic transversal din spate.

De asemenea, puteți opta pentru funcții avansate, cum ar fi recunoașterea semnelor de trafic și monitorul de conștientizare, care vă avertizează când simte că conduceți în timp ce sunteți distras. Pentru că chiar și atunci când ai cele mai bune caracteristici de siguranță în mașina ta, accidentele sunt inevitabile, ai un plan de acțiune dacă se întâmplă cel mai rău.

De exemplu, aveți contactele avocaților pentru accidente de mașină când sunteți pe drum. În afară de aceasta, iată modalități de a rămâne în siguranță atunci când sunteți într-o călătorie cu copiii.
Asigurați-vă că copiii sunt prinși în siguranță

implica un expert. În plus, asigurați-vă că utilizați tipul de scaun auto recomandat de stat, în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului. Este posibil să descoperiți că specificațiile variază de la o stare la alta.

De asemenea, ajută la sensibilizarea copiilor cu privire la importanța folosirii scaunului auto sau a centurii. De asemenea, dați exemplul prindeți-vă centura de fiecare dată când intrați în mașină. Asigurați-vă că copiii sunt așezați pe bancheta din spate și amintiți-vă că toate scaunele auto ar trebui să fie și pe bancheta din spate.
Învățați-i despre comportamentul așteptat

Comportamentul rău în mașină vă poate distrage cu ușurință atenția, ceea ce duce la accidente care pot fi evitate. Spuneți copiilor mai mari cum ar trebui să se comporte când sunt în mașină. De exemplu, nu ar trebui să se arunce cu obiecte unii în alții, să încerce să coboare ferestrele sau să țipe.

Pentru copiii mai mici, distracția funcționează cel mai bine. Oferiți jucării, jocuri video interesante și muzică pentru a le distra pe tot parcursul călătoriei. Când copiii par agitați sau se comportă, opriți-vă câteva minute, apoi lăsați pe toți să iasă din mașină pentru aer curat. Pauzele sunt esențiale atunci când aveți călătorii lungi.

Pauza îi menține pe copii într-un comportament bun și relaxați. În plus, copiii înfometați și obosiți tind să fie mai agitați. Luați suficiente gustări și asigurați-vă că interiorul este suficient de confortabil pentru somn lung.
Asigurați toate bagajele

Alegeți întotdeauna o mașină cu un portbagaj mai mare, asigurându-vă că majoritatea articolelor, inclusiv un cărucior, se potrivesc bine. Alte caracteristici suplimentare de depozitare care trebuie luate în considerare sunt unitățile de depozitare sub scaun, coșurile de depozitare sub podea și scaunele pliabile care se pot transforma rapid în mai mult spațiu de depozitare prin simpla apăsare a unui buton.

Cu toate acestea, chiar și atunci când doriți să utilizați tot spațiul de stocare disponibil, acordați prioritate siguranței. Nu ați dori să vedeți obiecte zburând atunci când aplicați frânele de urgență sau în timpul unui accident. Ascunderea obiectelor ușoare în spatele scaunelor pentru copii, obiectele grele sau proiectile pe rafturi poate fi un pericol pentru siguranță. Folosiți ancore de marfă pentru a fixa obiectele grele în portbagaj și pentru a evita adunarea articolelor.

Mai întâi, ai un scaun auto care să măsoare înălțimea și greutatea copilului tău. De asemenea, asigurați-vă că este instalat corect și dacă nu sunteți sigur cum să o faceți,

1,6 milioane de accidente în fiecare an rezultă din utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii. Devine și mai rău atunci când ai copii jucăuși în mașină. Pentru a evita distragerea atenției telefonului, opriți-l sau mențineți-l în modul silențios până când ajungeți la destinație sau la o escală.

De asemenea, nu lăsați copiii să vă distragă atenția. Uneori, va trebui să le ignori, dar când sunt prea agitate, trage-te și încearcă să-i calmezi.

Este foarte periculos să lași copiii singuri în mașină pentru că sunt neputincioși și nu știu ce sau cum să reacționeze în cazul unei coliziuni. Ați auzit, de asemenea, cazuri de copii care au murit din cauza insolației sau au fost răpiți. În plus, nu le lăsați nesupravegheate în jurul mașinii. Se poate întâmpla orice, punându-i în pericol.

Pentru a vă asigura că copiii sunt întotdeauna în siguranță, cereți un adult să-i supravegheze în timp ce conduceți. Veți fi mai puțin distras, iar copiii vor avea pe cineva care să se ocupe de nevoile lor – vor fi mai calmi și mai confortabili.

De asemenea, pregătiți-vă corespunzător înainte de călătorie. Verificați mașina, împachetați suficiente gustări și apă și asigurați-vă că vehiculul poate încăpea confortabil toate bagajele și toți cei care pleacă în călătorie.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice