Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


RCA: daunele morale sunt tot mai mari

RCA: daunele morale sunt tot mai mari

Firmele de asigurări se plâng că plătesc sume din ce în ce mai mari pentru despăgubiri sub formă de daune morale, bani care ajung mai puţin la victimele accidentelor şi mai mult la casele de avocatură.


În realitate, la victime ajunge doar o mică parte din despăgubirea primită, în comparație cu casele de avocatură specializate pe acest segment, din cauza contractelor pe care aceștia le pun pe masă celor care se află, de altfel, într-o situație nefericită. După aceea, se merge în instanță în speranța că se va negocia și se va ajunge la o despăgubire cât mai mare“, spune Radu Mustățea, președintele Biroului Auto Român (BAAR).După primele nouă luni din 2013, societățile de asigurări din România au plătit despăgubiri de peste 251 de milioane de lei pentru daune morale ori vătămări corporale în accidente rutiere, scrie Capital.

Anul 2013 va aduce un nou record în ceea ce privește valoarea despăgubirilor plătite de companiile de asigurare sub formă de daune morale.

Plățile pe daune morale au crescut neîncetat începând cu anul 2010. Au existat situații în care despăgubirile acordate de instanțe familiilor lăsate în urmă de victimele accidentelor rutiere au ajuns la sume de peste un milion și chiar un milion și jumătate de euro.

În prezent, toate societățile mari care vând RCA au plătit cel puțin o daună de peste 200.000 de euro. În cazul uneia dintre primele trei firme de asigurări, de exemplu, sumele totale plătite în ultimii doi ani pe zona daunelor morale depășesc 20 de milioane de euro.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice