Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


RCA 2014. Care sunt preturile practicate de societatile de asigurare ?

RCA 2014. Care sunt preturile practicate de societatile de asigurare

Toate vehiculele inregistrate sau inmatriculate care circula pe drumurile publice, cu exceptia celor cu tractiune animala, trebuie sa aiba o asigurare obligatorie pentru raspundere civila (RCA) in caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.

Pretul unei astfel de polite poate varia de la o societate de asigurare la alta, motiv pentru care am reunit intr-un singur material toate tarifele practicate in noul an.

Tarifele de prime aferente asigurarii obligatorii RCA difera de la societate la societate, intrucat acestea isi stabilesc propriile tarife de prima RCA si le notifica Autoritatii de Supraveghere Financiara, fara ca preturile sa fie supuse aprobarii, dupa cum precizeaza institutia pe site-ul propriu.

In ceea ce priveste societatile de asigurare autorizate de ASF pentru a practica asigurari obligatorii de rapundere civila auto, acestea sunt in numar de 11:
1. S.C. ABC Asigurari-Reasigurari S.A.
2. S.C. Allianz – Tiriac Asigurari S.A.
3. S.C. Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A.
4. S.C. Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group S.A.
5. S.C. Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. (amintim ca ASF i-a interzis societatii Euroins sa incheie polite RCA timp de cateva saptamani, detalii despre acest subiect fiind disponibile aici. La inceputul lunii octombrie, insa, societatea si-a reluat activitatea de practicare a RCA)
6. S.C. Societatea Comerciala De Asigurare – Reasigurare Astra S.A.
7. S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. (denumire anterioara: BCR Asigurari Vienna Insurance Group S.A.)
8. S.C. Carpatica Asig S.A.
9. S.C. Groupama Asigurari S.A.
10. S.C. Uniqa Asigurari S.A.
11. S.C. Societatea De Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

Majoritatea societatilor de asigurare au un calculator online, unde, pentru a afla costul asigurarii, nu trebuie decat sa introduceti datele si informatiile despre autovehiculul pentru care doriti sa incheiati polita.

  • Tatifele practicate de Generali Asigurare Reasigurare pot fi calculate AICI
  • Tatifele practicate de Groupama Asigurari pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de Allianz – Asigurari Tiriac pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de Asirom Vienna Insurance Group pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de Omniasig Vienna pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de Astra Asigurari pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de City Insurance pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de Uniqa Asigurari pot fi calculate AICI
  • Tarifele practicate de Euroins pot fi calculate AICI

ABC Asigurari-Reasigurari nu a pus la dispozitie calculatorul online, insa preturile pe care le practica in urmatorul an pot fi vizualizate in fisierul atasat. In ceea ce priveste Carpatica Asig, calculatorul online afisat pe site-ul propriu este indisponibil si nu exista niciun document care sa cuprinda tarifele pentru urmatorul an.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice