Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Primul SUV al celor de la Seat va fi construit într-o uzină Skoda din Cehia

Primul SUV al celor de la Seat va fi construit într-o uzină Skoda din Cehia

Grupul auto german Volkswagen Group a decis să construiască primul model SUV al mărcii Seat într-o uzină Skoda din Cehia, în ideea de a profita de costurile mai reduse cu mâna de lucru, pentru a accelera relansarea diviziei sale spaniole, transmite Bloomberg.

Seat, divizia spaniolă a Volkswagen, a anunțat în luna martie a acestui an că intenționează să adauge un SUV la linia sa de modele, începând din 2016, în încercarea de a accesa un segment de piață care a crescut cu peste 40%, în ultimii cinci ani, în Europa.

Creșterea vânzărilor este vitală pentru restabilirea câștigurilor Seat. Această divizie nu a mai înregistrat profit din 2007, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 152 milioane de euro, în condițiile în care livrările au crescut cu 11%, până la 355.000 de unități.

Uzina de la Kvasiny (Cehia) este locul unde Skoda asamblează SUV-ul său compact Yeti, precum și sedanul Skoda Superb și minivanul Roomster.

Potrivit datelor furnizate de Asociația Industriei Auto din Germania (VDA), în 2013, costurile cu mâna de lucru în Cehia erau de 11,50 euro pe oră, comparativ cu 26,66 euro în Spania și 48,40 euro în Germania.

Grupul Volkswagen și-a reiterat luna trecută sprijinul pentru Seat, eliminând îndoielile referitoare la viitorul acestei mărci.


Sursa.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice