Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Pentru toți cei care sunt pregătiți să dea un nou sens universului auto, PEUGEOT prezintă noul SUV 2008.

Noul SUV PEUGEOT 2008

În calitate de suporter înfocat și entuziast al viziunii mărcii PEUGEOT asupra unui viitor incitant, SUV-ul este interpretarea ultra-modernă a unei experiențe de condus instinctive și versatile.

Veritabil SUV în ceea ce privește dimensiunile sale, acesta se remarcă prin stilul său puternic și distinctiv.

Ultra-tehnologic, modelul adoptă noua generație de PEUGEOT i-Cockpit® 3D imersiv, cu echipamente și sisteme de asistență la condus asigurate de cel mai bun know-how al inginerilor PEUGEOT.

Lumea se află într-o continuă schimbare. În sectorul auto, noile provocări necesită răspunsuri adecvate. Bazându-se pe istoria sa de 208 ani, marca PEUGEOT abordează cu calm și în mod concret era tranziției energetice.

Viziunea mărcii asupra viitorului este confirmată încă o dată de noul SUV PEUGEOT 2008. Modelul demonstrează că tehnologia și plăcerea nu sunt incompatibile și că un vehicul are puterea de a surprinde. SUV-ul transformă traseele în călătorii, oferind fiecărui pasager mobilitatea de care are nevoie.

Noul PEUGEOT 2008 își face apariția în inima segmentului SUV-urilor compacte, contribuind la ceea ce înseamnă astăzi succesul gamei PEUGEOT: afirmare prin design și diferențiere prin inovație și tehnologie.

Noul SUV Peugeot 2008 oferă libertatea de a alege între 3 tipuri eficiente de propulsie: electric, benzină sau motorină.

Remarcându-se printr-un stil puternic și distinctiv, noul SUV PEUGEOT 2008 este un obiect sculptural și dezirabil. Modelul răspunde ambiției de a scrie o nouă pagină remarcabilă în istoria SUV-urilor PEUGEOT, înscriindu-se pe deplin în stilul actual al gamei, grație personalității sale.

Liniile echilibrate și proporțiile generale sunt cele ale unui SUV. Parbrizul ridicat dă impresia unei capote orizontale și a unei caroserii puternice.

Partea frontală se remarcă prin grila mândră și dreaptă (în culoarea caroseriei pe versiunile electrice), o capotă sculptată și lumini diurne cu LED care se pierd sub proiectoare pentru ca acestea să pară mai joase.

Profilul îndrăzneț atrage instant privirea prin diferitele linii triunghiulare. Rezultatul este un stil nervos și incisiv, o veritabilă provocare tehnică în ceea ce privește asamblarea pieselor: aripile nu au avut niciodată un volum atât de mare! Liniile se termină în dreptul hayonului, pentru o coerență și o omogenitate incontestabile.

Stilul este robust, fiind amplificat de anvelopele de mari dimensiuni (690mm). Jantele de 18ʺ au inserții adăugate, oferind trei avantaje: personalizare mai simplă, creștere în greutate semnificativă (4 kg la nivelul tuturor roților) și o aerodinamică mai bună.

Urcarea în gamă și eleganță se confirmă prin plafonul bi-ton negru Black Diamond, benzile de un negru strălucitor de la nivelul geamurilor și prin montantul C serigrafat pe versiunile GT Line și GT.

Personalitatea sa puternică se reflectă în centura înaltă a caroseriei. Partea din spate integrează blocurile optice unite printr-o bandă de culoare neagră și evacuarea dublă (la versiunile PureTech 130 și 155).

Semnătura LED cu cele trei gheare, vizibilă atât ziua, cât și noaptea, este prezentă pe toate versiunile, în partea din spate, dar și pe proiectoarele versiunilor vârf de gamă. În funcție de destinație, blocurile optice utilizează tehnologia LED pe toate nivelurile de echipare.

Pe lângă oferta obișnuită, sunt disponibile trei nuanțe exterioare noi care adaugă stilului un plus de tonicitate: Elixir Red, Vertigo Blue și Orange Fusion.

La revedere, monotonie! La interior, culorile și materialele sunt detaliate cu meticulozitate, îmbinând cu atenție materialele nobile cu nuanțele originale. Panourile ușilor au o tampografie Orange (la linia de echipare Active) sau Albastră (la linia de echipare Allure). Aceasta din urmă se remarcă prin tapițeria modernă „Urbanoïd” în nuanță albastru deschis, în timp ce versiunile GT Line propun o ambianță mai șic, amplificată de inserțiile în nuanță Adamite. Nobile și exclusiviste, versiunile GT/e-2008 GT propun o combinație de Alcantara® și textil. Versiunile electrice e-2008 au la interior elemente în nuanță albastru și verde.

Acest interior cosy prezintă pe versiunile GT Line și GT decoruri luminoase pe planșa de bord și panourile ușilor, care dispun de 8 culori ce pot fi selectate cu ajutorul ecranului tactil.

EXTENDED EXPERIENCE

Versatilitate intuitivă și confort controlat

Spațiul oferit de scaunele din spate (un nou record pentru platforma CMP) face din noul PEUGEOT 2008 un SUV deosebit de versatil. Lungimea de 4.30 m și ampatamentul de 2.60 m îi oferă un volum al portbagajului de până la 434 l (VDA V210). Modularitatea este asigurată de o podea cu 2 poziții (în funcție de versiune).

Spațiile de depozitare, numeroase și inedite, permit depozitarea la bord a tuturor obiectelor cotidiene. Pe lângă buzunarele tradiționale ale portierelor și torpedo, sub cotiera față centrală seaflă un spațiu de depozitare generos și un alt spațiu în fața schimbătorului de viteze. Un spațiu de depozitare discret se află în partea inferioară a consolei centrale. Aici se află zona de încărcare prin inducție și capacul acesteia, care, în poziție deschisă, poate găzdui un smartphone. Pasagerii se pot bucura, de asemenea, de un habitaclu plin de lumină, grație plafonului panoramic opțional.

Un plus de tehnologie: noul PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® propune o ergonomie impecabilă pentru trezirea simțurilor: volan compact, ecran tactil HD de mari dimensiuni și un inedit head-up display cu afișaj 3D. Informațiile sunt afișate în câmpul vizual al șoferului, fiind proiectate, în funcție de versiune, sub forma unei holograme. PEUGEOT i-Cockpit® 3D este o veritabilă inovație, inaugurat în premieră mondială pe acest segment. Ecranul tactil poate avea 10 inch, în funcție de versiune și poate fi controlat prin comenzile tactile directe aflate în apropierea Toggle Switches sau prin noua comandă vocală.

La interior, suprafețele sunt realizate din plastic plăcut la atingere și sunt folosite materiale sofisticate, precum piele Nappa sau Alcantara. Panourile ușilor și panoul de bord sunt realizate dintr-o textură similară fibrei de carbon. Cutia de viteze EAT8 este cu comandă 100% electrică („shift and park by wire”), permițând o utilizare simplă și intuitivă. Aceasta este completată de padele pe volan pentru ca șoferul să preia rapid controlul atunci când dorește.

Modern, conectat și tehnologic

Modelul este echipat cu numeroase sisteme de asistență la condus, specifice segmentelor superioare. Printre acestea de numără: Drive Assist plus, Park Assist, frânare de urgență automată, avertizare la părăsirea benzii de circulație, alertă atenție șofer, comutare automată a luminilor de drum, recunoașterea indicatoarelor de viteză și recomandări, monitorizare activă a punctului mort, frână de mână electrică.

Tehnologia MirrorScreen permite afișarea ecranului smartphone-ului pe ecranul tactil, pentru a profita de aplicațiile AndroidAutoTM, AppleCarPlayTM sau MirrorLinkTM.

Pe lângă zona de reîncărcare prin inducție sunt disponibile până la 4 prize USB în funcție de versiune ( 2 în față, inclusiv o priză USB-C și 2 în spate).

Traseele vor fi optimizate cu navigația 3D conectată TomTom® Traffic care oferă în timp real informații din trafic și recalculează traseele în mod automat. Conducătorul auto va fi informat, de asemenea, cu privire la zonele de risc sau punctele de interes aflate în apropiere.

SUV PEUGEOT 2008 este echipat cu sistemul Hi-Fi Premium FOCAL®, ce poartă semnătura renumitei companii franțuzești. Cele 10 difuzoare ale sistemului audio asigură o acustică pură, de înaltă definiție și utilizează tehnologii rezervate în mod obișnuit instalațiilor de salon: 4 tweetere tip dom inversat din aluminiu, 4 woofere Polyglass de 165mm, 1 difuzor central Polyglass și un subwoofer cu tehnologie triplă bobină Power FlowerTM, la care se adaugă un amplificator în 12 canale și cu o putere de 515W.

EXCITING CHOICE

Bazat pe platforma modulabilă de ultimă generație CMP (Common Modular Platform), noul SUV PEUGEOT 2008 oferă libertatea de a alege tipul de motorizare în funcție de propriile nevoi și utilizări: 100% electric, benzină sau motorină.

Pentru un condus a la carte, există trei moduri de conducere: Eco, Normal și Sport. Tehnologia opțională Grip Control este conectată cu Hill Assist Descent Control (HADC) pentru a controla în siguranță vehiculul și traiectoria sa pe pantele abrupte.

Gama este disponibilă cu patru nivele de echipare: Active, Allure, GT Line și GT.

Versiunile GT Line și GT prezintă elemente distinctive, precum faruri full LED cu semnătura celor 3 gheare, jante de 18inch Diamond din aluminiu cu inserții, interior cu ornamente de culoare neagră, cusături în nuanța Adamite, iluminat de ambianță, scaune dinamice, pedalier din aluminiu.

Plăcerea condusului Full Electric

Noul 2008 este disponibil și cu un propulsor electric. Motorul electric produce 136CP și un cuplu de 260 Nm. Bateria are o capacitate de 50kWh, asigurând o autonomie de până la 310 km, conform ciclului WLTP. Aceasta are o garanție de 8 ani sau 160 000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.

Sunt disponibile două moduri de recuperare a energiei la frânare: Drive (D- recuperare standard) și Brake (B- recuperarea permite deccelerarea direct din pedala acceleratorului). Bateriile se află în podea pentru a garanta un spațiu interior și un volum al portbagajului identice cu cele de pe versiunile termice.

Timpul de încărcare durează 16 ore de la o priză Green UPTM Legrand®, între 5h15 minute și 8 ore pentru o încărcare completă de la un WallBox (trei faze 11 kW cu încărcător opțional sau o singură fază 7.4 kW) sau 30 minute de la un terminal public cu o putere de 100 kW pentru o încărcare de 80%.

Încărcarea întârziată programabilă poate fi efectuată cu ajutorul ecranului de navigație sau prin intermediul smartphone-ului, grație aplicației MyPeugeot®. Aceasta din urmă permite inițierea încărcării în orice moment sau verificarea de la distanță a nivelului de încărcare.

Pentru un confort termic la cel mai înalt nivel, au fost concepute echipamente specifice:
– o rezistență de încălzire de 5 kW și un compresor de climatizare de 3kW alimentate de bateria de tracțiune, care asigură încălzirea și răcirea habitaclului;
– o pompă de încălzire și o reglare automată a temperaturii habitaclului pentru a garanta un nivel de confort echivalent celui de pe versiunile termice. Sistemul este adaptat pentru un consum energetic optimizat
– scaune încălzite confortabile (în funcție de versiune)
– pre-condiționare termică programabilă au ajutorul ecranului tactil sau prin aplicația pentru smartphone MyPeugeot. Oferind o temperatură ideală în habitaclu încă de la urcarea la bord, acest confort nu este asigurat în detrimentul autonomiei: când vehiculul este conectat, energia necesară este asigurată în mod direct de către borna de reîncărcare.

Noul SUV PEUGEOT e-2008 se remarcă prin câteva detalii captivante ce subliniază cu subtilitate personalitatea sa electrificată:
– un Leu dicroic strălucitor, cu reflexii fie verzi, fie albastre, în funcție de unghiul din care este privit,
– o monogramă specifică „e” pe aripile față și hayon,
– o grilă elegantă în culoarea caroseriei
– tapițerie exclusivă pentru scaune Alcantara „Gris greval” pe versiunea e-2008 GT,
– experiența la bord este completată de un afișaj specific versiunii electrice cu efect 3D pe instrumentarul de bord, precum și pe ecranul tactil.

Eficiente și responsabile: motorizările termice respectă ultimele standarde Euro 6

Motorizările termice respectă ultimele standarde Euro 6 și dispun toate de sistemul Stop & Strat, precum și de un filtru de particule.

Pentru un plus de plăcere și confort la condus, anumite motorizări pot fi asociate cu transmisia automată cu 8 trepte (EAT8) de ultimă generație.

Propulsoarele PureTech pe benzină, de 1,2 litri, în 3 cilindri respectă standardul Euro 6.2 și sunt oferite în variante de 100CP (S&S BVM 6), 130CP (S&S BVM6 sau EAT8) sau 155 CP (S&S EAT8 -doar pe versiunile GT).

Motorizările BlueHDI diesel de 1.5 litri cu 4 cilindri sunt disponibile în variantă de 100 CP (S&S BVM6) sau 130CP (S&S EAT8).

Unele motorizări vor fi adaptate în funcție de zonele de comercializare, unde reglementările privind controlul emisiilor și calitatea combustibilului sunt specifice.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice