Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Până în octombrie 2015, toate maşinile noi vor suna singure la 112 în caz de accident

Până în octombrie 2015, toate maşinile noi vor suna singure la 112 în caz de accident

Parlamentul European a votat un proiect de regulament ce vizează obligativitatea montării pe toate autoturismele noi sisteme care alertează în mod automat serviciile de siguranţă, în caz de accident. Producătorii auto trebuie să fie pregătiţi cu echipamentele până la finele anului viitor.

Statistici “negre”

În 2012, 28 000 de oameni au murit în accidente de mașină în UE, iar 1,5 milioane au fost răniți. “Instalarea unui sistem public de apeluri de urgență în UE reprezintă o realizare foarte importantă pentru siguranța utilizatorilor transportului rutier european. În jur de 2500 de vieți ar putea fi salvate în Europa în fiecare an, iar în zeci de mii de cazuri gravitatea rănilor ar putea fi redusă.

Apelurile electronice vor fi gratuite, astfel încât să poată beneficia de ele orice șofer din Europa, indiferent de mașina pe care o conduce”, a spus raportorul Olga Sehnalova (S&D, CZ).

Decizia Parlamentului European

Producătorii auto vor trebui să monteze pe toate modele de mașini și camionete noi sisteme care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident, au votat astăzi deputaţii din Parlamentul European.

Propunerea legislativă stabilește octombrie 2015 ca data finală la care producătorii să fie pregătiți să instaleze echipamentele eCall în noile modele de mașini și camionete.

Cu toate acestea, pentru a răspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta și a testa sistemul, deputații au lăsat deschisă posibilitatea amânării acestui termen, informează un comunicat al Parlamentului European.

Din estimările Comisiei, echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa în jur de 100 euro bucata, dacă vor fi instalate în toate vehiculele.

Serviciul de detectare a maşinii accidentate este însă gratuit pentru utilizatori.

Cum funcţionează

Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgență 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios.

Sistemul poate indica locația exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieți, reduce gravitatea rănilor și micșorează costurile ambuteiajelor.

În propunerea de regulament există însă şi o prevedere legată de protecţia datelor personale, astfel că vehiculele echipate cu sisteme de apel de urgență nu vor face subiectul unor urmăriri permanente.

Atunci când un accident va activa un apel electronic, datele transmise automat centrelor de urgență vor cuprinde doar tipul activării, clasa vehiculului, tipul de carburant, ora accidentului, locația exactă a vehiculului, direcția de deplasare și numărul de centuri de siguranță închise, se arată în amendamentele Parlamentului.

Regulamentul privind apeluri electronice a fost aprobat în primă lectură cu 485 de voturi la 151 și 32 de abțineri. Consiliul poate accepta poziția Parlamentului sau poate adopta propria sa poziție, pentru discuții ulterioare cu Parlamentul.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice