Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Opel Zafira Tourer este cel mai ecologic monovolum

Opel Zafira Tourer este cel mai ecologic monovolum

Institutul ecologic Ökotrend şi revista de specialitate Auto Test au ales modelul Zafira Tourer ca Cel mai ecologic monovolum din 2014.

Jumătate din criteriile de evaluare se referă la funcţionarea autovehiculului (concentrându-se pe consumul de carburant, emisiile de CO2, norma de poluare, nivelul de zgomot), în timp ce cealaltă jumătate vizează producţia autovehiculului şi constructorul acestuia. Monovolumul popular al Opel este câştigător în clasa sa datorită nivelului scăzut de emisii şi motorului 1.6 CNG (gaz natural comprimat) Turbo ecoFLEX foarte economic.

Gazul natural comprimat asigură o ardere deosebit de ecologică în cadrul motorului turbo cu patru cilindri de la Opel.

Consumul economic, împreună cu un volum al rezervorului de 25 de kilograme asigură o autonomie de până la 530 de kilometri în cazul funcţionării exclusiv pe gaz natural comprimat.

Cu un consum de doar 4,7 kilograme de gaz natural de înaltă calitate la 100 de kilometri în ciclu mixt, modelul Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX de 110 kw/150 cp are emisii de doar 129 g de CO2/km, valori benefice atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru proprietar.

Motoarele Opel CNG ecoFLEX sunt optimizate pentru a funcţiona pe gaz natural, biogaz sau o combinaţie între cele două, precum şi pe benzină. Gazul natural comprimat şi biogazul costă cu mult mai puţin decât benzina şi motorina, iar în ceea ce priveşte numărul de kilometri parcurşi, sunt chiar mai ieftine decât gazul petrolier lichefiat.

Acestea sunt motive bune pentru mulţi clienţi să folosească aceşti carburanţi care sunt produşi în mod natural. În Germania, guvernul a introdus o reglementare pentru reducerea impozitului în cazul utilizării gazului natural pe post de carburant până în 2018. Aceasta îi atestă caracterul ecologic, întrucât autovehiculele pe gaz natural emit cu până la 25% mai puţin CO2, cu până la 80% mai puţin azot şi nu produc benzen şi particule de calamină. Dacă biogazul este utilizat în proporţie de 100%, amprenta de carbon a autovehiculului este aproape zero.

Opel este un pionier recunoscut în domeniul dezvoltării de concepte de propulsie alternativă. Cu peste un deceniu în urmă, în 2001, producătorul de autovehicule şi-a prezentat primul său prototip pe gaz natural comprimat cu tehnologia inovatoare monovalentplus.


Sursa Opel Romania, citeste mai departe.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice