Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul roadster, BMW Z4, pretul incepe de la 40700 Euro fara TVA (48433 Euro cu TVA)

Noul roadster poate fi comandat şi în România, la timp pentru a începe anul într-un model decapotabil spectculos. Preţurile pentru România sunt 40700 Euro fără TVA (48433 Euro cu TVA) pentru Z4 sDrive20i, 48300 Euro fără TVA (57477 Euro cu TVA) pentru Z4 sDrive30i şi 54700 Euro fără TVA (65093 Euro cu TVA) pentru Z4 M40i.

Un roadster autentic, mai sportiv şi un design spectaculos:: acesta este BMW Z4 pentru 2023. Cea mai recentă versiune a modelului decapotabil cu două locuri încorporează o serie de actualizări de detliu, aduce accente de design fresh la exterior, extinde gama de echipamente standard şi adaugă elemente noi pe lista de opţionale. Noile caracteristici subliniază mai mult ca niciodată caracterul sportiv al BMW Z4.

BMW Z4 aduce experienţa roadster tradiţională în epoca modernă, cu motoare puternice şi tracţiunea spate, un concept de automobil centrat pe agilitate şi excelenţă dinamică, un soft top clasic din material textil şi o ambianţă premium modernă în habitaclu. Aspectul exterior emană putere sportivă ridicată la noi maxime, dotările exterioare ale pachetului M Sport – care acum sunt incluse şi standard pentru modelele cu motorizare cu patru cilindri – făcând ca acest lucru să fie evident imediat. Cu specificaţiile standard extinse şi structura ofertei optimizată, liniile de echipare Advantage, Sport Line şi M Sport nu mai sunt prezentate. O selecţie largă de culori (sunt disponibile trei variante noi), jante suplimentare M din aliaj uşor în format de 19 inchi şi luminile M Shadow Line oferă clienţilor noi opţiuni pentru a-şi pune propria amprentă individuală pe BMW Z4.

Cu o imagine sportivă aparte, BMW Z4 se inspiră din reperele istorice ale mărcii. Istoria roadsterelor BMW ca simbol al plăcerii de a conduce şi al succesului în competiţii al companiei din primii ani ca producător de automobile. Automobilele decapotabile cu două locuri ale mărcii au reprezentat, de asemenea, momente importante în dezvoltarea BMW în trecutul mai recent. BMW Z1, dezvăluit în 1987, a fost primul proiect al BMW Technik GmbH ca o scenă pentru inovaţie şi a captat imaginaţia prin designul său, cu uşile care se deschideau glisând în jos, monococa din oţel şi caroseria construită exclusiv din panouri de plastic. A fost un adevărat pionier al modelelor roadster moderne. Aproximativ 8.000 de exemplare au fost livrate clienţilor între 1988 şi 1991, iar astăzi fiecare este un obiect de colecţie mult râvnit. Prezentat în 1995, BMW Z3 a fost primul model al mărcii care a fost produs exclusiv la fabrica BMW Group din Spartanburg (SUA). BMW Z3 a fost prezentat publicului pe marele ecran – ca automobil al lui James Bond în filmul GoldenEye.

Patru ani mai târziu, o premieră la Hollywood, un nou capitolul în seria de blockbuster Bond, a adus şi BMW Z8 în atenţia mondială. În filmul “The World Is Not Enough” din 1999, roadsterul a vrăjit publicul cu liniile sale clasice care aminteau de legendarul BMW 507. Sub capota mare a BMW Z8, produs manufacturier, motorul V8 de 5,0 litri împrumutat de la BMW M5, oferea 294 kW/400 CP.

Timp de 20 de ani, BMW Z4 a întruchipat plăcerea de a conduce o decapotabilă pentru conducător şi pasager. Prima generaţie a roadsterului a fost dezvăluită la Salonul Mondial Auto din 2002, la Paris. A fost urmat patru ani mai târziu de BMW Z4 Coupé, tot cu două locuri, din care a fost dezvoltată o maşină de curse GT3 care s-a bucurat de un succes considerabil în seria de curse de anduranţă Nürburgring. Pe şosea, la fel ca pe circuit, BMW Z4 s stabilea noi repere dinamice. Roadsterul şi coupé-ul au fost oferite şi ca maşini sport de înaltă performanţă de la BMW M GmbH, propulsate de un motor cu şase cilindri în linie, care produce 250 kW/340 CP.

Un hard top retractabil a fost caracteristica spectaculoasă a celei de-a doua generaţii BMW Z4, permiţându-i să înlocuiască atât versiunile roadster, cât şi versiunile coupé ale modelului anterior. Liniile fluide, o capotă lungă şi un habitaclu dus mult în spate au fost elementele definitorii ale aspectului decapotabilei cu două locuri, astfel că noul model nu a pierdut timp după premiera din 2009 şi a câştigat premiile Eyes On Design, International Design Excellence şi red dot Design. Pe circuitele de curse, BMW Z4 a preluat succesul înregistrat de predecesorul său cu o variantă dezvoltată conform reglementărilor GT3. Echipele de client au reuşit victorii în curse cu această maşină, inclusiv cursele de 24 de ore din Dubai şi de la Spa-Francorchamps.

Sursa: BMW Romania

(Visited 9 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice