Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul PEUGEOT 208, finalist “Car of the Year 2020” si masina anului in Romania

Noul PEUGEOT 208, finalist “Car of the Year 2020”

Lista scurtă a modelelor nominalizate la titlul “Car of the Year 2020” include, în ordine alfabetică:

  • BMW Seria 1
  • Ford Puma
  • PEUGEOT 208
  • Porsche Taycan
  • Renault Clio
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla.

PEUGEOT a câștigat în total cinci premii COTY și a fost inclus pe lista scurtă pentru a doua oară în decurs de 2 ani. Juriul premiului COTY este format din 60 de jurnaliști auto, reprezentând 23 de țări din Europa. Fondat în 1964, “Car of the Year” este unul dintre cele mai râvnite premii din industria auto.

Noul PEUGEOT 208 este o apariție spectaculoasă în segmentul său. Modelul este oferit încă de la lansare cu motorizări pe benzină și diesel, dar și într-o variantă electrică.

Designul elegant și dinamic este completat de tehnologiile inovatoare prezente la bord (PEUGEOT i-Cockpit ® 3D cu head-up display, volan compact și ecran tactil), ce promovează ergonomia. Sistemele de asistență la condus propuse de Noul Peugeot 208 sunt rezervate în mod obișnuit segmentelor superioare.

Noul Peugeot 208 a câștigat titlul Mașina anului 2020 în România

Noul PEUGEOT 208 a fost desemnat „Mașina Anului 2020 în România” de către Asociația Presei Auto din România. Este pentru prima dată în istoria competiției când PEUGEOT câștigă marele titlu.

Noul PEUGEOT 208 a intrat în marea finală alături de alți cinci competitori și a câștigat titlul cu 200 de puncte, la 69 de puncte distantă de locul secund. Locul doi a fost ocupat de Kia XCeed cu 131 de puncte, podiumul fiind completat de către Opel Corsa cu 119 puncte.

Testarea mașinilor s-a desfășurat la Academia Titi Aur, o locație tradițională a competiției „Mașina Anului în România”. Cele șase modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției din peste 30 de modele lansate anul acesta pe piața din România, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șase finaliste au fost: Kia XCeed, Opel Corsa, PEUGEOT 208, Renault Clio, Skoda Kamiq și Toyota Corolla.

Programul de testare a modelelor finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și proceduri specifice de manevrabilitate, dinamică și siguranță organizate pe pista Academiei Titi Aur.

Noul PEUGEOT 208 este o apariție spectaculoasă pe segmentul său. Modelul este oferit încă de la lansare cu motorizări pe benzină și diesel, dar și într-o variantă electrică. Designul elegant și dinamic este completat de tehnologiile inovatoare prezente la bord (PEUGEOT i-Cockpit ® 3D cu head-up display, volan compact și ecran tactil), ce promovează ergonomia. Sistemele de asistență la condus propuse de noul PEUGEOT 208 sunt rezervate în mod obișnuit segmentelor superioare.

Prețul de lansare

Prețul de lansare al noului PEUGEOT 208 pornește de la 12.800 euro, TVA inclus – ofertă de lansare, corespunzătoare versiunii ACTIVE PureTech 75.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice