Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul MINI John Cooper Works GP

Noul MINI John Cooper Works GP

Exclusiv şi un nou etalon de performanţă – noul MINI John Cooper Works GP este cel mai rapid model al mărcii britanice care a fost omologat vreodată pentru şosele.

Un motor supraalimentat, cu patru cilindri, ce dezvoltă 225 kW/306 CP accelerează modelul cu două locuri – bazat pe MINI Hatch cu trei uşi – de la 0 la 100 km/h în doar 5,2 secunde.

Noul MINI John Cooper Works GP va fi prezentat publicului pentru prima dată la Salonul Auto de la Los Angeles (22 noiembrie – 1 decembrie 2019), iar ulterior va fi produs într-o serie limitată de 3.000 de unităţi la uzina MINI din Oxford. Livrarea către pasionaţii de curse din lumea întreagă va începe în martie 2020.

Exclusivitate – cel mai puternic şi performant model de serie MINI este disponibil în 3000 de exemplare, cu start livrări programat din martie 2020.

Cel mai puternic motor folosit vreodată într-o maşină de clasă mică a mărcii, tehnologia suspensiei adaptată pe baza competenţei John Cooper Works în motorsport şi caroseria optimizată în ceea ce priveşte construcţia uşoară, rigiditatea torsională şi aerodinamica sunt ingredientele prin care noul MINI John Cooper Works GP ofertă performanţe, agilitate şi o imagine sportivă spectaculoasă.

Este un nou element al unei tradiţii care a fost puternic legată de numele legendarului designer de Formula 1 John Cooper încă de debutul clasicului Mini în urmă cu 60 de ani. Atât pe şosea, cât şi pe circuit, această combinaţie a strălucit: de primul Mini Cooper şi câştigarea British Touring Car Championship, la victoriile în clasamentul general al Raliului Monte Carlo, competiţia MINI Challenge, rezultatele în Raliul Dakar şi cea mai nouă generaţie de modele John Cooper Works.

Puterea sa suplimentară faţă de cea a MINI John Cooper Works este de 55 kW/75 CP, prin urmare, noul MINI John Cooper Works GP este poziţionat şi mai exclusiv faţă de precedentele două generaţii ale acestui model, fiecare dintre aceştia fiind produs într-o serie mică de 2.000 de unităţi.

MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, lansat în 2006, şi MINI John Cooper Works GP din 2013 au reflectat deja stilul sportiv prin motoarele supraalimentate de 160 kW/218 CP, tehnologia specifică a suspensiei şi dotările exclusive de echipare şi design.

Noul MINI John Cooper Works GP duce experienţa performanţei într-un automobil premium de clasă mică la un nivel complet nou. Pe parcursul testelor din timpul procesului de dezvoltare pentru serie, a parcurs un tur pe bucla Nordschleife de la Nürburgring în mai puţin de opt minute – cu aproape o jumătate de minut mai repede decât predecesorul său.

Noul MINI John Cooper Works GP: privire de ansamblu asupra punctelor de atracţie

 • Motor de 2,0 litri, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, 225 kW/306 CP şi 450 Nm.
 • Putere mai mare cu 55 kW/75 CP faţă de MINI John Cooper Works.
 • Acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde, viteză maximă: 265 km/h (nelimitată).
 • Concept specific modelului pentru alimentarea cu ulei şi răcire care susţine condusul sportiv pe circuit.
 • Sistem de evacuare sport specific modelului pentru o acustică sportivă.
 • Transmisie sport Steptronic cu opt trepte, cu diferenţial blocant mecanic integrat pentru roţile faţă.
 • Design şi setare distinctive ale şasiului, suspensie coborâtă cu 10 mm în comparaţie cu MINI John Cooper Works.
 • Sistem de frânare sport deosebit de performant.
 • Structură foarte rigidă a caroseriei şi a conexiunii dintre motor şi suspensie.
 • Spoiler faţă şi spoiler spate cu design special pentru acest model.
 • Spoiler de acoperiş cu contur de aripă dublă.
 • Capace din carbon pentru pasajele puternic evazate ale roţilor.
 • Interior cu două scaune şi cockpit specific modelului.

Sursă impresionantă de putere: motor cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo

Un motor cu patru cilindri, conceput pentru performanţe maxime şi bazat pe competenţa în motorsport, furnizează puterea necesară pentru caracteristicile de performanţă senzaţionale ale noului MINI John Cooper Works GP. Motorul de 2,0 litri dispune cea mai nouă generaţie a tehnologiei MINI TwinPower Turbo, precum şi de numeroase detalii modificate cu precizie care îl deosebesc de propulsorul de la MINI John Cooper Works.

Modificările specifice modelului includ un arbore cotit întărit cu diametru extins al lagărului principal, tije de legătură fără bucşe şi un nou amortizor de vibraţie torsională cu răcire optimizată.

În plus, performanţa superioară a motorului cu patru cilindri este obţinută prin intermediul unui turbocompresor nou dezvoltat.

Este integrat în galeria de evacuare şi este echipat cu o supapă de deviere a aerului care contribuie la optimizarea reacţiei sale. Raportul de compresie al motorului de la MINI John Cooper Works a fost redus de la 10,2 la 9,5 în concordanţă cu presiunea de boost crescută oferită de sistem.

Canalul de admisie a aerului este şi el o dezvoltare nouă. Secţiunile transversale de admisie şi curgere mărite şi volumul crescut al amortizorului de zgomot asigură o descărcare maximă.

Suplimentar, cea mai nouă generaţie a injecţiei directe pe benzină favorizează o dezvoltare spontană a puterii. Noile injectoare dispuse central între supape, au capacitatea de a face faţă debitului crescut, transportând combustibilul în camerele de combustie la o presiune de injecţie de până la 350 bar.

Pulverizarea fină permite o măsurare precisă a combustibilului şi, alături de eficienţa optimizată, are ca rezultat şi o combustie foarte curată. Tehnologia MINI TwinPower Turbo include şi control complet variabil al supapelor bazat pe VALVETRONIC, aşa cum a fost patentat de BMW Group, şi control variabil al arborelui cu came pe partea admisiei şi a evacuării (dublu VANOS).

În plus, noul MINI John Cooper Works GP dispune de baie de ulei specifică modelului, cu volum mărit şi geometrie distinctivă. Aceasta asigură o furnizare fiabilă a uleiului în orice moment, chiar şi în timpul condusului foarte sportiv care implică niveluri ridicate de acceleraţie longitudinală şi laterală.

Livrare spontană a puterii, acceleraţie impresionantă

Motorul cu patru cilindri dezvoltă cuplul maxim de 450 Nm la 1.750 rpm şi îl menţină până la o turaţie de 4.500 rpm. Puterea maximă de 225 kW/306 CP este disponibilă între 5.000 şi 6.250 rpm

Noul MINI John Cooper Works GP sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,2 secunde. Nu există o limitare electronică pentru acceleraţia noului MINI John Cooper Works GP – chiar şi la viteze mai mari. Viteza maximă este de 265 km/h.

Sursa: BMW Romania.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice