Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Mercedes Vito stabileste noi standarde in segmentul autovehiculelor comerciale usoare

Noul Mercedes Vito stabileste noi standarde in segmentul autovehiculelor comerciale usoare

Beneficiind de numeroase puncte forte ale designului exterior, importante valori intrinseci și un maximum de beneficii cu costuri reduse, noul Mercedes-Benz Vito este un autovehicul comercial ușor versatil și un adevărat profesionist, în segmentul de autovehicule comerciale. În plus, Vito dispune de o masă maximă admisă între 2.5 și 3.2 tone. Deși are o sarcină utilă record, costurile de întreținere sunt neașteptat de mici.

Mai multe funcţii într-un singur autovehicul: noul Vito este uimitor de versatil

De la meșteșugari la comercianți, de la furnizori de servicii de întreținere la transport de tip shuttle și taxi – Vito este cu adevărat un autovehicul bun la toate. Noul Vito furgon este singurul model din clasa sa disponibil în trei variante de lungime și cu trei sisteme de propulsie diferite. Cu o capacitate de încărcare de până la 1369 kg, acesta are cea mai mare sarcină utilă din clasa sa. De asemenea, Vito Mixto dispune de o cabină ce combină avantajele unui furgon cu cele ale unui model pentru transport persoane.

Prin Vito Tourer, Mercedes-Benz deschide un capitol cu totul nou în transportul de persoane. Există trei variante disponibile: Vito Tourer BASE, funcțional și robust, versatilul Vito Tourer PRO și modelul premium Vito Tourer SELECT. Datorită acestei familii complete de modele, Tourer poate fi adaptat oricărui tip de transport de persoane.

Design: simbioză între formă şi funcţionalitate

Noul Vito creează o impresie puternică, inconfundabilă. Cu toate acestea, designul noului autovehicul nu este un scop în sine. Cu o valoare a coeficientului aerodinamic de 0.32, noul Vito beneficiază astfel de un consum redus de combustibil și de eficiență îmbunătățită. Chiar de la prima vedere, caroseria acestuia subliniază calitatea superioară, prin elemente precum îmbinările discrete și simetrice.

Interior: ia un loc şi bucură-te de drum!

Atât șoferul, cȃt și pasagerul din dreapta se bucură în noul Vito de confort și mai mult spațiu decât înainte.

Reproiectată în întregime, cabina noului Vito este exemplară în privința funcționalității și ergonomiei. Simetrică în forma sa de bază, structura este bine conturată și spațioasă, pentru o siguranță operațională maximă. Cabina are un aspect inovator, ce subliniază calitatea superioară, în comparație cu celelalte autovehicule din clasa sa.

În timpul dezvoltării acestui nou model, spațiul a primit o deosebită atenție, deoarece, în fond, pentru mulți șoferi noul Vito este atȃt un birou, cȃt și un spațiu în care își petrec o mare parte din zi.

Pentru prima dată în acest segment de autovehicule: tracţiune față, spate și integrală

“One for all” este o afirmație celebră, care se aplică și în cazul sistemului de propulsie al noului Vito. Acesta este primul autovehicul din clasa sa care dispune de variante de tracțiune spate, tracțiune integrală sau, în prezent, de tracțiune față.

Noul sistem de tracțiune față din această gamă este util. Când autovehiculul este gol sau cȃnd transportă doar o sarcină ușoară, această variantă oferă o putere de tracțiune îmbunătățită. Prețul de achiziție este, de asemenea, foarte atractiv. Pe de altă parte, tracțiunea spate este soluția potrivită pentru toate situațiile în care sunt implicate încărcături grele, volum pentru remorcat sau cȃnd este solicitată o dinamică de conducere excepțională.

Tracțiunea integrală este folosită atunci când o putere de tracțiune mare este necesară, inclusiv în condiții grele sau pe drumurile cu dificultăți. Datorită noului design integrat al sistemului de tracțiune integrală, înălțimea autovehiculului Vito 4×4 este similară cu cea a modelelor cu tracțiune față sau spate.

Două motoare turbodiesel cu cinci variante de putere

Noul Vito cu tracțiune față este conceput pentru următoarele situații: cu predominanță operațiuni punctuale, cu o încărcătură maximă, la o sarcină utilă mică spre medie. Menținerea costurilor pe cȃt de scăzute posibil este, de asemenea, o prioritate pentru Mercedes-Benz.

Acest model are un motor compact cu patru cilindri, montat transversal, cu o cilindree de 1.6 litri și disponibil în două variante de putere: Vito 109 CDI cu 65 kW (88 CP) și Vito 111 CDI cu 84 kW (114 CP).

În cazurile în care cerințele privind performanța sunt ridicate, utilizarea este intensivă, încărcăturile sunt grele sau trebuie remorcate, alegerea perfectă este noul Vito cu tracțiune spate și motor cu patru cilindri, cu o cilindree de 2.15 litri. Acesta este disponibil în trei variante de putere: Vito 114 CDI, 100 kW (136 hp); Vito 116 CDI, 120 kW (163 hp) și Vito 119 BlueTEC, 140 kW (190 hp). Avȃnd primul motor Euro VI din clasa sa, Vito 119 BlueTEC ocupă un loc aparte în acest segment.

Transmisia manuală cu șase trepte transmite putere motorului, în versiunea standard. Transmisia automată 7G-TRONIC PLUS cu convertizor de cuplu motor este opțională pentru Vito 114 CDI și Vito 116 CDI Vito și standard la Vito 119 BlueTEC și Vito 4×4 cu tracțiune integrală. În cazul autovehiculelor comerciale ușoare, acesta este singurul model din lume cu transmisie automată, convertizor de cuplu motor și șapte trepte.

Costuri reduse: configuraţie sistematică pentru eficiență sporită

De la transmisia și forța de frecare redusă pentru puntea spate la unitățile electromecanice auxiliare și de direcție – inginerii au proiectat noul Vito pentru o eficiență maximă de combustibil. În medie, consumul de motorină este cu aproximativ 20 procente mai mic decât în cazul variantei precedente.

Vito BlueEfficiency este extrem de economic atunci când vine vorba de consumul de combustibil. Acest pachet este disponibil pentru noul Vito cu tracțiune spate și este standard pentru toate modelele Vito Tourer cu transmisie automată, fiind dublat de cel mai puternic motor. Consumul certificat de 5.7 litri la 100 de kilometri pentru Vito 116 CDI BlueEFFICIENCY este de neegalat în această categorie de autovehicule.

Indiferent de varianta de motorizare, fiecare Vito beneficiază de intervale de service îndelungate, de până la 40.000 km sau doi ani.

Suspensie optimizată cu noua direcţie electromecanică

Calitatea superioară a suspensiei a fost îmbunătățită suplimentar. Primele schimbări au fost realizate în cazul sistemului de direcție cu asistență de putere electromecanică și în cazul cinematicii. Îmbunătățirile se extind și la puntea spate cu braț semi-posterior, arcuri elicoidale și tuning de amortizor.

Vito furgon și Mixto sunt proiectate pentru încărcături mari. Suspensia de confort este oferită drept opțiune pentru Mixto și standard pentru toate modelele Vito Tourer. Caracteristicile includ arcuri mai puțin rigide și un control mai delicat al amortizoarelor.

Nivel ridicat de siguranţă – Vito devine un nou reper în segmentul său

Noul Mercedes-Benz Vito stabilește, de asemenea, noi standarde de siguranță. Siguranța se extinde, în mod natural, către precizia direcției și discuri de frȃnă redimensionate (cu sistem de frȃnare 16″ sau 17″ în funcție de model), precum și ADAPTIVE ESP ca dotare standard.

Până la opt airbaguri, în cazul Vito Tourer, şi un nou sistem de asistenţă

Vito furgon este singurul autovehicul comercial ușor care oferă standard airbaguri și un indicator care amintește de punerea centurii de siguranță, atât pentru șofer, cȃt și pentru pasager. Vito Tourer PRO și Vito Tourer SELECT dispun, de asemenea, de airbaguri tip cortină și airbaguri laterale pentru torace/pelvis. Pentru prima dată, Vito a făcut posibilă introducerea de airbaguri în spate pentru Tourer. Cu până la opt airbaguri în total, Tourer este, prin comparație, un nou punct de reper în segmentul său.

Echipamentele standard ale noului Vito includ și Attention Assist. Bazȃndu-se pe diverși parametri, această funcție stabilește observații cu privire la starea șoferului. Unic în acest segment, Crosswind Assist este disponibil standard. Assist Crosswind elimină efectele rafalelor de vȃnt care acționează asupra autovehiculului. În plus, monitorizarea presiunii anvelopelor este un alt element oferit standard.

Noul Vito poate fi echipat și cu alte sisteme de asistență, pentru a răspunde nevoilor individuale. Active Parking Assist este nou și unic în cazul autovehiculelor comerciale ușoare. Blind Spot Assist emite un avertisment în cazul în care există alte vehicule în unghiul mort la schimbarea benzii, iar Lane Keeping Assist atrage atenția atunci cȃnd autovehiculul se abate de la banda de circulație.

Mai multă lumină pentru o vizibilitate sporită: Intelligent Light System

În cazul noului Vito, opțiunea Intelligent Light System (ILS) este o alternativă la farurile puternice cu halogen, oferite standard. Unică în cazul autovehiculelor comerciale ușoare, această tehnologie beneficiază de indicatori cu LED, lămpi de zi cu LED, precum și de faruri cu LED pentru fază scurtă și faza lungă, cu funcția cornering. În funcție de viteză, farurile se adaptează la condusul pe autostrăzi sau drumuri de țară, printr-o distribuție a luminii variată.

Două variante de ampatament, trei modele de lungime şi pȃnă la patru versiuni de greutate

Toate cele trei variante de lungime sunt cu 140 de milimetri mai lungi decât precedentul Vito. Acest aspect poate fi atribuit în principal spatelui prelungit, care ajută la protejarea pietonilor. Astfel, au rezultat autovehicule de lungimile de 4895 mm, 5140 mm și 5370 mm. Înălțimea maximă este de 1910 mm, însă diferă în funcție de model. Prin urmare, toate variantele se situează în limita de doi metri înălțime și se încadrează perfect în parcările auto subterane sau etajate și în spălătoriile automate.

Sarcina utilă a autovehiculelor Vito se situează între 2.8 t și 3.05 t. Aceste modele sunt completate de varianta mică de 2.5 t și de o variantă upgradată de 3.2 t Vito. Datorită noii tracțiuni față, combinată cu un motor diesel compact, Vito furgon cu o lungime medie și echipamente standard are o masă de doar 1761 kg. Ca urmare, chiar și varianta Vito cu o masă maximă admisă de 3.05 t dispune de o sarcină utilă impresionantă de 1289 kg. Cu toate acestea, campionul sarcinii utile din clasa sa este Vito cu tracțiune spate, care are o masă maximă admisă de 3.2 t și o capacitate de sarcină utilă de 1369 kg.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice