Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul concept auto MANIFESTO lansat de DACIA

Cu conceptul MANIFESTO, marca își reafirmă cu tărie viziunea de neegalat pentru o mașină esențială, cool, robustă, accesibilă și eficientă din punct de vedere ecologic. Conceptul MANIFESTO este un laborator de idei și un vehicul conectat la natură, prietenos cu mediul și plin de descoperiri, dintre care unele vor fi disponibile pe viitoarele vehicule din gama Dacia.

Conceptul MANIFESTO nu este un model de viitor: este o declarație despre obiectivul mărcii de a fi alături de clienți pe măsură ce aceștia devin din ce în ce mai pasionați de activități în aer liber, extinzând în același timp valorile și calitățile care au construit succesul vehiculelor Dacia.

Conceptul MANIFESTO va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, care se va deschide pe 18 octombrie.

ESENTIAL DAR COOL
Conceptul MANIFESTO redefinește elementele esențiale pentru a oferi o experiență din ce în ce mai simplă și mai autentică. Nu există filtre între pasageri și mediu – fără uși, fără ferestre, fără parbriz. Ești cufundat în natură. Și, atunci când vă bucurați de activitățile în aer liber, nu există nimic la fel de convenabil ca o suprafață de lucru care servește o varietate de scopuri în loc de hayon.

Pasagerii pot fi, de asemenea, aproape de natură și, în același timp, pot rămâne conectați cu serviciile disponibile pe smartphone-ul lor: abordarea simplă, eficientă și economică a Dacia Bring-Your-Own-Device face posibilă integrarea completă a unui smartphone în tabloul de bord și pe computer de bord. Acest sistem este deja disponibil pe mai multe dintre modelele mărcii și va evolua în continuare în viitor.

Conceptul MANIFESTO introduce, de asemenea, o altă descoperire care va fi integrată în modelele viitoare: YouClip, un sistem foarte simplu pentru a securiza o varietate de accesorii la îndemână și modulare.

În cele din urmă, deoarece cool se suprapune adesea cu utilul la Dacia, farul unic – de ce să folosești două dacă unul oferă toată lumina de care ai nevoie? – poate fi detașat pentru a fi folosit ca lanternă puternică!

ROBUST ȘI ÎN EXTERIOR
Mașinile Dacia sunt bine cunoscute pentru că sunt robuste și de încredere. Duster, Jogger și Sandero Stepway, de exemplu, se remarcă ca mașini pe care clienții se pot baza pentru activitățile în aer liber. Conceptul MANIFESTO împinge limitele și mai departe, transformând o mașină într-un mijloc de legătură între oameni și natură.

Conceptul MANIFESTO vine cu toate caracteristicile off-road, inclusiv tracțiune pe 4 roți, înălțime de rulare foarte generoasă, roți mari și o caroserie construită pentru a rezista pe cele mai dure terenuri.

Conceptul MANIFESTO este rezistent la apă: puteți curăța interiorul cu un jet de apă.

Husele detașabile ale scaunelor devin saci de dormit în câteva secunde.

Cu conceptul MANIFESTO, marca își propune viziunea pentru un vehicul cu o amprentă minimă asupra mediului. Deoarece este compact și ușor, consumă mai puțină energie. Această căutare a eficienței datează de mult în gama Dacia – Jogger, de exemplu, este cu 300 kg mai ușor decât rivalii săi cu 7 locuri.

Principalele părți ale corpului din plastic ale conceptului MANIFESTO conțin o parte semnificativă de material reciclat. Numit Starkle®, este fabricat din polipropilenă deja prelucrată, cu efect de pete.

Interiorul este, de asemenea, echipat cu materiale naturale, cum ar fi pluta care acoperă bordul. Și, ca și la ultimele modele Dacia, cromarea decorativă a dispărut.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice