Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW X7

Noul BMW X7 este un punct important în expansiunea actuală de produse în segmentul de lux. Noul X7 va fi produs la uzina BMW Group din Spartanburg, centrul de competenţe pentru modelele BMW X din statul american Carolina de Sud. Lansarea pe piaţa mondială a noului BMW X7 va începe în august 2022.

Design exterior: aspect exclusivist, stil progresiv

Alimentat de calităţile sale extrem de versatile, cel mai mare model BMW X convinge atât prin eleganţa pe drum, cât şi prin abilităţile off-road. Modificările extinse de design accentuează exclusivitatea vizuală a celui mai mare model BMW X. Designul său subliniază mai clar ca niciodată statutul noului BMW X7 ca unul dintre modelele emblematice ale mărcii. Partea frontală nou structurată reinterpretează elementele emblematice de design BMW, cum ar fi farurile duble şi grila BMW. În forma lor nou interpretată, aceste caracteristici subliniază poziţia verticală a maşinii şi îi întăresc prezenţa pe drum.

Grupurile optice split îşi fac debutul la noul BMW X7. Elementele de lumini LED orizontale amplasate mai sus în partea din faţă găzduiesc luminile de poziţie, cele de zi şi semnalizatoarele. Unităţile LED situate sub ele, pentru faza scurtă şi cea lungă, dau impresia că se retrag în fundal prin carcasa întunecată şi poziţia adânc încorporată în spoilerul faţă şi ies în prim-plan doar atunci când sunt activate. Noile faruri LED cu funcţie matrix adaptivă, cu faza lungă cu efect antiorbitre şi distribuţie adaptivă a luminii, oferă acum şi funcţionalitatea de proiectoare de ceaţă faţă, cu lumină automată pentru vreme rea.

Iluminarea discretă în cascadă pentru cele două elemente ale grilei BMW aduce construieşte o imagine spectaculoasă şi exclusivă pentru partea frontală a noului BMW X7. Grila BMW “lconic Glow” este o caracteristică standard a vârfului de gamă BMW X7 M60i xDrive şi va fi oferită ca opţiune pentru celelalte variante de model.

În partea din spate se accentuează stilul modern al blocurilor optice extrem de subţiri, care acum au sculptură tridimensională. Bara cromată elegantă care conectează unităţile de lumini din spate ale noului BMW X7 este închisă sub un capac de sticlă rafinat.

Nou proiectat, pachetul M Sport opţional pune în lumină şi mai mult proprietăţile dinamice ale BMW X7. Caracteristicile de design specifice M pentru exterior şi interior subliniază în mod clar atributele de performanţă ale BMW X7 M60i xDrive. Vopseaua metalizată M Marina Bay Blue poate fi comandată exclusiv pentru modelul BMW M. O altă completară în gama de culori pentru exterior este Sparkling Copper Grey metalizat. Jantele de 20 de ţoli, din aliaj uşor, sunt dotare standard pe noul BMW X7. Vârful de gamă şi maşinile comandate cu pachetul M Sport vin cu jante M de 21 de ţoli, din aliaj uşor. Jantele opţionale de 23 de ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile din fabrică pentru prima dată pentru un model BMW.

Spaţiu generos, echipare standard extinsă

Sentimentul generos de spaţiu la bordul noului BMW X7 poate fi experimentat pe trei rânduri de scaune. Al doilea rând găzduieşte standard trei pasageri şi oferă opţional două scaune individuale deosebit de confortabile. Scaunele confort încălzite faţă sunt în echiparea standard. Pe pieţele europene, tapiţeria BMW Individual cu piele Merino extinsă este de asemenea inclusă în standard. Pe alte pieţe, specificaţiile standard includ suprafeţele scaunelor în noua decoraţiune Sensafin (nu este disponibilă în Europa). Acest material vegan de suprafaţă de înaltă calitate, cu proprietăţi asemănătoare pielii, are matlasare tridimensională şi perforare a suprafeţei.

Împreună, panoul de instrumente nou proiectat, cu gurile de aerisire subţiri şi o bară de lumină ambientală inclusă standard în partea inferioară a planşei de bord a pasagerului, şi ecranul central curbat BMW aduc o notă modernă interiorului. Bara luminoasă inovatoare completează lumina ambientală. Iluminarea eficientă din spate cu ajutorul unităţilor LED şi a unui grafic care include inscripţia “X7” (sau sigla M la noul BMW X7 M60i xDrive) este un element care amplifică aura de exclusivitate din interiorul habitaclului. Maneta selectorului de viteze are, de asemenea, un design nou şi modern.

Gama extinsă suplimentar de echipamente standard pentru noul BMW X7 contribuie la confortul celor de la bord. Pe lângă climatizarea automată pe patru zone, trapa panoramică din sticlă şi sistemul hi-fi, acum include şi scaunele confort pentru conducător şi pasagerul din faţă, un volan Sport îmbrăcat în piele, cu clapete pentru schimbarea vitezelor, şi un nou sertar pentru telefoanele mobile compatibile cu încărcarea wireless. Printre punctele importante ale listei de opţiuni se numără trapa panoramică din sticlă Sky Lounge (iluminată de unităţi LED), sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround şi noul sistem Travel & Comfort pentru elemente de fixare în spătarele scaunelor faţă. Ventilaţia activă a scaunelor şi o funcţie de masaj sunt disponibile pentru conducător şi pasagerul din faţă. Dacă este comandat noul pachet Comfort, scaunele din al doilea şi al treilea rând pot fi încălzite şi ele, la fel ca volanul şi cotierele pentru conducător şi pasagerul din faţă.

Motoare nou dezvoltate cu cea mai recentă tehnologie mild-hybrid 48 V

Portofoliul de motoare are ca lider un nou V8 pe benzină, de 4,4 litri, pentru vârful de gamă BMW X7 M60i xDrive, care este derivat din motoarele care alimentează modelele de înaltă performanţă provenite de la BMW M GmbH. Tehnologia M TwinPower Turbo şi o galerie de evacuare transversală conferă unităţii de 390 kW/530 CP, cu un cuplu maxim de 750 Nm, o dezvoltare impresionantă a puterii.

Un motor cu şase cilindri în linie, de ultimă generaţie, îşi face debutul la BMW X7 xDrive40i. Include o varietate de inovaţii pentru procesul de ardere, schimbul de gaze, controlul supapelor, injecţia şi sistemul de aprindere care sporesc atât performanţa, cât şi eficienţa. Puterea noului motor este cu 35 kW/47 CP mai mare faţă de propulsorul precedent, ajungând la un maxim de 280 kW/380 CP, în timp ce cuplul maxim creşte cu 70 Nm la 520 Nm – şi poate creşte la 540 Nm susţinut de sistemului mild-hibrid.

Modificările detaliate ale motorului diesel cu şase cilindri în linie de la noul BMW X7 xDrive40d au adus îmbunătăţiri şi pentru economia de combustibil şi emisii. Puterea maximă a sistemului de propulsie este de 259 kW/352 CP. Cuplul nominal al motorului diesel este de 700 Nm, care poate fi crescut până la 720 Nm cu ajutorul sistemului mild-hybrid.

Cea mai importantă caracteristică comună a celor trei motoare este integrarea tehnologiei mild-hybrid 48V de nouă generaţie. În cea mai recentă versiune, această formă de electrificare constă dintr-un starter-generator integrat în cutia de viteză şi care asigură o putere suplimentară de 9 kW/12 CP şi un cuplu suplimentar de 200 Nm. Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care include clapete de schimbare pe volan şi o funcţie Sprint. Puterea motorului este transferată către drum prin sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. 

Tehnologia sofisticată a şasiului optimizează agilitatea şi confortul

Suspensia pneumatică adaptivă pe două punţi este combinată standard cu amortizoare controlate electronic pentru a oferi dinamica emblematică BMW, combinată cu un confort excelent în călătoriile lungi. Specificaţiile standard pentru noul BMW X7 M60i xDrive includ, de asemenea, direcţia integrală activă (cu punte spate directoare) şi sistemul Executive Drive cu stabilizare activă a ruliului. Ambele sunt disponibile ca opţiuni pentru modelele cu motorizări cu şase cilindri, la fel ca şi pachetul xOffrood.

Toate sistemele de şasiu au fost reajustate pentru noul BMW X7 pentru a-i permite să acopere cel mai larg spectru posibil între comportament sportiv şi confort la condus. Specificaţiile standard pentru BMW X7 M60i xDrive includ, de asemenea, jante M de 21 de ţoli, din aliaj uşor, şi un diferenţial M Sport în spate. Modelele cu motorizări cu şase cilindri sunt dotate standard cu jante de 20 de ţoli, din aliaj uşor. Noul BMW X7 este primul model din istoria mărcii care este oferit din fabrică cu opţiunea de jante de 23 de ţoli, din aliaj uşor.

Sursa: BMW Romania

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice