Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW M135i xDrive

Noul BMW M135i xDrive

Puterea remarcabilă a motorului cu patru cilindri, ce oferă 225 kW/306 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo de sub capota BMW M135i xDrive este valorificată mai eficient ca niciodată. Modificările de configurare pentru tehnologia şasiului asigură caracteristici de condus controlabile cu precizie chiar şi atunci când se rulează la limită pe circuit. Tracţiunea optimizată le permite conducătorilor să exploreze cu încredere limitele de performanţă ale maşinii, mai ales atunci când virează la viteze extrem de mari.

Dinamică mai clară în viraje datorită valorilor de cădere optimizate, noilor puncte de prindere şi reglării cu precizie a sistemelor de arcuri şi amortizoare

Valorile de cădere pentru roţile faţă ale BMW M135i xDrive au fost mărite pentru a optimiza absorbţia forţelor laterale la trecerea prin viraje. Un nou suport hidraulic a fost utilizat suplimentar pentru ataşarea braţelor suspensiei faţă, în timp ce suporturile pentru braţele de tracţiune şi de control de pe puntea spate au fost reproiectate şi ele. În acelaşi timp, sistemul de arcuri şi amortizoare au fost supuse recalibrării. Rezultatul este o îmbunătăţire semnificativă a comportamentului la rulare în viraje, care are un efect benefic asupra direcţiei atunci când abilităţile sportive ale maşinii sunt puse la încercare.

Această ultimă serie de modificări întăreşte angajamentul BMW M135i xDrive de a oferi plăcerea de conduce specifică BMW. Tehnologia şasiului se combină cu caracteristicile de performanţă extrem de sportive ale motorului şi cu tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive pentru a crea un pachet deosebit de dinamic. Modelul compact BMW M este echipat standard cu sistem de control al patinării roţilor faţă (ARB) integrat în unitatea de comandă a motorului. Scurtarea rezultată a căilor de semnal permite controlul tracţiunii de până la 10 ori mai rapid decât cu sistemele convenţionale la demaraj, pe suprafeţe alunecoase şi în timpul virajelor dinamice. BMW M135i xDrive beneficiază în plus de un diferenţial mecanic Torsen cu patinare limitată pe puntea faţă. Încorporat în transmisia standard Steptronic Sport cu opt trepte a automobilului, îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea direcţională, împreună cu agilitatea şi dinamica în viraje. Cu factori de blocare de 36% la accelerare şi 26% la frână de motor, diferenţialul este capabil să transfere un cuplu suplimentar către roţile faţă cu o aderenţă mai bună, atunci când este necesar. Funcţiile obişnuite ale Controlului Dinamic al Stabilităţii (DSC) sunt completate la BMW M135i xDrive de Performance Control, un program sportiv al DSC care optimizează comportamentul de direcţie al maşinii prin frânări controlate atent.

Direcţia M Sport special reglată şi frânele M Sport extrem de puternice se regăsesc şi pe lista de dotări standard pentru BMW M135i xDrive. La ieşirea de pe linia de asamblare, maşina sport de clasă compactă este echipată cu jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu opţiunea unor jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, disponibile într-o varietate de modele.

Experienţă acustică dramatică în habitaclu

Sistemul de evacuare cu două ţevi de eşapament facilitează livrarea puterii de la motor prin contracararea sa redusă, producând în acelaşi timp un acompaniament acustic caracteristic. Sunetul distinctiv, plin de emoţie, este transmis şi în interior, unde este amplificat cu atenţie prin difuzoarele sistemului audio.

Acustica revizuită transmite mai autentic ca niciodată nota caracteristică de motor cu patru cilindri a unui model BMW M către cei de la bord. Răspunsul instantaneu la fiecare mişcare a acceleratorului este tradus în semnale acustice corespunzătoare. De la construcţia puternică a cuplului sub acceleraţie, până la scăderea sarcinii la frână de motor, starea de funcţionare a propulsorului este perceptibilă clar în orice moment. Pornirea motorului oferă o compoziţie sonoră special creată pentru acest model, adăugând o altă faţetă experienţei acustice bogate din interiorul maşinii.

Sursa: BMW Romania

(Visited 16 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice