Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul automobil sport compact BMW 128ti efectuează ultimele teste la Nürburgring

Noul automobil sport compact BMW 128ti efectuează ultimele teste la Nürburgring

În prezent, în timpul fazei finale de teste, noul automobil sport compact BMW 128ti parcurge testele de calibrare pe şoselele din regiunea Eifel, din jurul buclei Nordschleife de la Nürburgring, şi, desigur, direct pe cel mai difcil circuit din lume.

Un accent special este pus pe caracteristicile dinamice de manevrabilitate ale noii variante BMW Seria 1, care a fost conceput special pentru plăcerea activă a condusului. Modelul va fi lansat pe piaţă în noiembrie 2020.

Automobil sport cu propriul caracter

Cu tracţiune faţă, BMW 128ti este poziţionat imediat în spatele vârfului de gamă BMW Seria 1, BMW M135i xDrive, şi dispune de nou dezvoltatul motor de 2,0 litri.

Propulsorul cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo Technology, de sub capota BMW 128ti are o putere maximă de 195 kW/265 CP, ceea ce facilitează performanţe de condus sportiv precum sprintul 0-100 km/h în 6,1 secunde.

Totuşi, noul BMW 128ti este mai mult decât doar o nouă variantă BMW Seria 1. Pe lângă numeroasele dotări de exterior şi interior care fac îl diferenţiază, întreaga suspensie şi direcţie au fost adaptate special pentru a oferi o dinamică foarte sportivă şi orientată către conducător. În consecinţă, noul automobil sport, exclusiv cu tracţiune faţă, se adresează unui public foarte tânăr, cu accent clar pe plăcerea condusului caracteristică BMW.

Puncte de atracţie tehnice pentru precizie ridicată şi reacţie directă

Noul BMW 128ti este echipat standard cu transmisie Steptronic Sport cu opt trepte şi un diferenţial Torsen cu patinare limitată, care oferă o tracţiune mai bună pe puntea faţă.

Modelul deţine o suspensie M Sport adaptată special, care include o coborâre cu 10 mm a gărzii la sol, precum şi BMW Performance Control, care a fost adaptat special pentru o agilitate crescută. Mai mult, direcţia a fost adaptată la noul model pentru reacţii precise, oferind conducătorului un răspuns direct.

Mai mult, BMW 128ti este mai uşor cu aproximativ 80 de kilograme decât BMW M135i xDrive, cu tracţiune integrală, de la care preia lagărul stabilizator pretensionat şi stabilizatoarele. Pneurile sport sunt disponibile opţional fără costuri suplimentare şi garantează o plăcere a condusului şi mai mare. Frânele M Sport, cunoscute de la vârful de gamă, garantează caracteristici de frânare ce egalează performanţele de condus.

O tradiţie a sportivităţii

BMW a folosit denumirea „TI” acum mai bine de jumătate de secol, pe modelele din „Noua Clasă”, aş cum au fost BMW 1800 TI, BMW 2000 TI sau versiunile mai compacte 1802 TI sau 2002 TI. Era momentul în care marca se repoziţiona după criza anilor ’50 şi îşi afirma sportivitatea.

Legendarul şi regretatul pilot Hubert Hahne a făcut denumirea „TI” să strălucească pe circuit. În 1964, cu un BMW 1800 TI a spulberat competiţia din Campionatul German de Tursime, obţinând 14 victorii din 16 curse.

Doi ani mai târziu, de această data pilotând un BMW 2000 TI stabilea un record istoric: era primul turism care reuşea să parcugră un tur pe Nordschleife în mai puţin de 10 minute. Era o cursă în Campionatul European de Turisme, ca partea a weekendului Marelui Premiu al Germaniei. Hahne închidea turul de circuit cu timpul de 9 minute 58.5 secunde. La final de an, Hahne şi BMW 2000 TI încheiau Campionatul European de Turisme în poziţia de campioni.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice