Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Mazda3 a fost nominalizata la Car of the Year 2014

Mazda3 a fost nominalizata la Car of the Year 2014

Noua Mazda3 a fost aleasă finalistă în competiţia Car of the Year 2014, fapt care demonstrează abordarea neconvenţională a companiei în ceea ce priveşte construirea de automobile fără a face compromisuri.

Alături de Mazda3 au mai fost nominalizate alte 6 maşini dintre 30 de candidate. Acestea vor intra în competiţie pentru cel mai vechi şi mai valoros premiu al industriei.

Recent introdusă pe piaţa din Europa începând cu octombrie, noua Mazda3 este singurul model produs în Japonia dintre cele 7 automobile finaliste şi al doilea din afara Europei. Câştigarea trofeului ar fi cea mai prestigioasă realizare de până acum a ultimei versiuni a celui mai bine vândut model Mazda. Acesta a primit deja titlul Car of the Year în SUA, oferit de autoguide.com.

Noua Mazda3 a fost, de asemenea, finalistă la Green Car of the Year şi 2014 Canadian Car of the Year. Mai mult, a fost listată printre “10 cele mai bune maşini” de către publicaţii precum Focus (Germania) şi Car and Driver (SUA). Astfel, acest model calcă pe urmele predecesorilor săi: primele două generaţii au câştigat peste 130 de premii peste tot în lume, fiind finaliste şi în competiţia amintită.

La fel ca Mazda CX-5 sau Mazda6, şi Mazda3 sfidează convenţionalul. Fie că este vorba de versiunea Sport sau Sedan, modelul este echipat cu tehnologia ultra eficientă şi uşoară SKYACTIV, alături de premiatul design aerodinamic „KODO – Sufletul Mişcării”. Una dintre cele mai importante caracteristici ale noii cabine este interfaţa om-maşină îmbunătăţită (HMI), care include ecranul Head-up Display, unul dintre primele astfel de echipamente disponibile în clasa compactă, precum şi un buton de comandă optimizat.

Modelul a fost ales şi pentru lansarea MZD Connect, sistemul Mazda care permite conectarea smartphone-ului.

Noua Mazda3 străluceşte şi datorită unor motoare puternice dar economice* pe benzină sau motorină, cuplate la transmisii manuale în 6 trepte sau automate.

De asemenea, caroseria rigidă dar uşoară în acelaşi timp oferă siguranţă pasivă de top, protejând pasagerii şi pietonii în cazul unui accident. Graţie siguranţei pasive combinate cu sistemele de siguranţă activă nemaiîntâlnite în această clasă, Euro NCAP a acordat recent maximul de 5 stele pentru Mazda3.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice