Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Dacia Spring, primul model electric

Dacia a publicat primele imagini cu modelul Dacia Spring, mașina 100% electrică a producătorului de la Mioveni!

Dacia a prezentat, marti, ceea ce se vrea a fi “cea mai accesibila masina electrica”. Noua maşină electrică ar fi trebuit să fie prezentată publicului la Salonul auto de la Geneva, dar acest eveniment a fost anulat de din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit informaţiilor disponibile, Dacia electrică va fi un model mic de oraş, iar preţul cu care Renaul vrea sa vândă noul model Dacia ar fi de circa 11.500 de euro, potrivit unei declaraţii făcuite anl trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt de Thierry Bolloré, fost director executiv al Grupului Renault.

Dacia Spring

Denumit “Spring”, primul model 100% electric de la Dacia va avea 5 usi si patru locuri.

Autonomia va fi in jurul a 200 de kilometri, iar Dacia considera ca aceasta va fi suficienta pentru “o plimbare fara stres prin oras si suburbii”.

Prezentarea ar fi trebuit sa aiba loc la Salonul Auto de la Geneva, insa cum acest eveniment a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, Dacia a oferit informatiile si fotografiile prin intermediul unui comunicat de presa.

Cu aspectul unui SUV de dimensiuni mici, Dacia Spring va oferi blocuri optice 100% LED, iar in partea frontala luminile de zi vor fi pozitionate deasupra farurilor!

Modelul va fi disponibil din 2021

Masina va avea 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime şi o gardă la sol de 151 de milimetri. Viteza maximă va fi, cel mai probabil, limitată electronic la 105 kilometri pe oră. Spring va fi disponibil pe piaţă începând de anul viitor.

Maşina prezentată este un concept car, maşina de serie va fi prezentată abia anul aviitor, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2022. Maşina va fi mai mică decât modelul Sandero, iar autonomia va fi de circa 270 de kilometri.
Modelul este bazat pe Renault K-ZE, iar preţul ar urma să pornească de la circa 15.000 de euro.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice