Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile modele Suzuki (autovehicule si motociclete) – concepte si modele de serie

Suzuki Motor Corporation a anunțat modelele pe care le va expune la Tokyo Motor Show 2019, cea de-a 46-a ediție a expoziției organizate de către Asociația Producătorilor de Automobile din Japonia, care se va desfășura în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie, anul curent. Aceasta va putea fi vizitată de către public începând cu 25 octombrie și va avea loc în complexul expozițional Tokyo Big Sight și în împrejurimile zonei turistice Odaiba.

Tema standului pregătit de Suzuki pentru acest an este „Waku Waku Switch for Everyone”, adică: emoție pentru tine, emoție pentru toată lumea. Suzuki a depus mereu eforturi să creeze produse cu adevărat valoroase, automobile, motociclete, fotolii rulante motorizate ori motoare pentru ambarcațiuni care să-i încânte pe clienți. Suzuki, în calitate de marcă ce-și sărbătorește cea de-a 100-a aniversare în 2020, va continua inițiativa de a dezvolta tehnologii și produse care să aibă o contribuție esențială pentru un „viitor mare” în următoarea sută de ani de acum înainte.

Standul Suzuki va fi organizat într-o manieră care sugerează că toate tehnologiile companiei contribuie la dezvoltarea unui brand orientat către mobilitate. Printre exponate îl vom întâlni pe WAKU SPO, un vehicul personal compact, de tip PHEV; pe HANARE, un spațiu mobil cu tehnologie de conducere autonomă; HUSTLER CONCEPT, un crossover de clasă mini, cu alură de van; GIXXER SF 250, o motocicletă sport pentru șosea, echipată cu un motor complet nou, răcit cu ulei. Standul va avea și o zonă de accesorii Suzuki, care va imita o piață în aer liber împânzită cu exemplare de mini camionete Super Carry.

Principalele exponate

WAKU SPO

Un automobil hibrid de tip PHEV, prin intermediul căruia oricine poate avea parte de distracție sau emoție, oriunde, oricând.
Cu această mașină, o familie poate împărtăși distracția și emoția între generații, atât în cazul utilizării zilnice, cât și pentru călătoriile de plăcere.
Într-o caroserie compactă, de segment A, este montat un comutator WAKU WAKU pentru a schimba forma profilului, a grilei față dar și a informațiilor oferite pe panoul de bord. Ni se propune un automobil mic al viitorului, care poate fi împărțit între utilizatori și care se poate transforma pentru a satisface nevoia de distracție și emoția fiecăruia în parte.

HANARE

Un spațiu mobil cu tehnologie de conducere autonomă, în care toată lumea poate folosi eficient timpul de transport și spațiul confortabil.

Chiar și în fața unui viitor ce va fi automatizat și concentrat pe eficiența dată de avansul roboticii și al inteligenței artificiale, HANARE prioritizează valorile umane ale conectivității personale și preferințele persoanelor de la bord. Este un vehicul care poate funcționa autonom și care propune un nou tip de satisfacție generată prin deținerea unui automobil.

Călătorind într-un spațiu extrem de confortabil, asemănător unei căsuțe „mobile” (de unde și denumirea „hanare”, o adaptare din limba japoneză), propune distracția și emoția pe care un automobil le poate produce dincolo de procesul de conducere. Într-un viitor cu o și mai mare diversificare a stilurilor de viață, va îndeplini mai multe scenarii de utilizare trecând prin emoțiile fiecărui utilizator în parte.

HUSTLER CONCEPT

Un mini crossover care-ți permite să ai parte de și mai multă distracție și emoție.
Un concept care aduce și mai multă distracție, cu un stil care urmărește funcționalitatea combinat cu un caracter individual care stabilește noi frontiere.

„Cu această mașină mă pot distra mai bine.”
„Cu această mașină fiecare zi va fi și mai incitantă.”
Conceptul propune rețeta unui automobil care produce și mai multă emoție, atât în viața de zi cu zi cât și în momentele de relaxare.

HUSTLER CONCEPT

Un design urban cu accente „outdoor” pentru a vă bucura de un stil aventuros în viața de zi cu zi.
Un model concept care îmbină caracteristicile lui Hustler, de „minicar jucăuș”, „colorat și stilat” și „distractiv și incitant” cu „duritatea” și „forța” pe care le transmite.
Propunând scheme cromatice care îți antrenează spiritul, abțibilduri și o protecție a plafonului care adaugă accente de stil, precum și un suport suplimentar pe cupolă care denotă caracterul jucăuș, sugerează un stil urban-outdoor pe care îl veți aprecia oriunde v-ați duce, fie că vă deplasați prin oraș, fie că vă îndreptați către trasee prin natură.

Modelul Every – camera copilului care poate merge oriunde – în colaborare cu brand-ul Combi: un mini vehicul comercial conceput pentru îngrijirea copiilor sau pentru eventuale dezastre naturale.

Acesta este un concept care are la bază modelul comercial Suzuki Every și care a fost dezvoltat în colaborare cu marca de produse pentru copii, Combi Corporation.
Este un vehicul comercial din clasa mini care poate avea un rol însemnat în societate, scopul său fiind de a asigura posibilitatea schimbării scutecelor sau a alăptării, în cadrul evenimentelor desfășurate în aer liber sau în cazul adăposturilor încropite ca urmare a dezastrelor naturale.

Alte modele de serie

Automobile compacte: XBEE, Solio Bandit, Escudo (model care este comercializat cu denumirea „Vitara” pe piețele din afara Japoniei), Jimny Sierra (cunoscut ca Jimny în afara Japoniei), Swift Sport și SX4 S-CROSS.
Automobile mini: Spacia Gear, Spacia Custom, Jimny, Alto, WagonR și Super Carry.

În total, în standul Suzuki de la Tokyo Motor Show 2019 vor fi expuse 19 automobile.

Motociclete

GIXXER SF 250: o motocicletă sport foarte agreabilă, cu un motor complet nou, răcit cu ulei.

O motocicletă sport pentru șosea, cu un design agresiv și reprize de accelerație impresionante, care poate oferi în același timp o eficiență deosebită în privința consumului de combustibil.
Cu un motor complet nou, răcit cu ulei, care a fost prezentat în premieră pe conceptul „Feel Free Go!”, cu ocazia ediției cu numărul 44 a Tokyo Motor Show, în anul 2015.

GIXXER 250: o motocicletă de tip „naked” cu același motor nou, răcit cu ulei.

Un model „naked” sportiv, pentru șosea, care propune un design cool, atrăgător, dar și performanțe dinamice foarte bune, fără a sacrifica economia de combustibil și eficiența.
Cu același motor răcit cu ulei, care a fost prezentat în premieră pe conceptul „Feel Free Go!”, cu ocazia ediției cu numărul 44 a Tokyo Motor Show (în 2015).

GSX-RR: arma pentru MotoGP

GSX-RR, vehiculul de ultimă oră care concurează în MotoGP, este oglinda celor mai noi tehnologii de înaltă performanță, care și-au dovedit utilitatea în cea mai importantă serie moto organizată sub egida Federației Mondiale de Motociclism (FIM). Acestea au fost adoptatea în producția de serie atât pe modelul GSX-R1000 cât și pe alte modele Suzuki.

Alte motociclete de serie

KATANA, GSX-R1000R ABS, SV650X ABS și V-Strom 250 ABS.
La standul Suzuki de la Tokyo Motor Show vor fi expuse 8 motociclete.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice