Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile mașini electrice de la Tesla, GM și Ford se pregătesc să revoluționeze industria auto

Industria auto se află în pragul unei schimbări majore către vehiculele electrice (EV), iar câțiva mari producători auto sunt pregătiți să lanseze noi modele în lunile următoare care ar putea avea un impact mare asupra pieței.

Tesla, principalul producător de vehicule electrice, urmează să-și dezvăluie noul Cybertruck în cursul acestui an. Camionul, care a fost descris drept „futurist” și „radical”, este de așteptat să aibă o autonomie de peste 500 de mile cu o singură încărcare și va putea remorca până la 14.000 de lire sterline.

General Motors este, de asemenea, pregătită să lanseze mai multe vehicule electrice noi în viitorul apropiat, inclusiv foarte așteptata camioneta GMC Hummer EV. Acest vehicul, care urmează să debuteze la sfârșitul anului 2021, va avea o autonomie de peste 400 de mile cu o singură încărcare și va putea accelera de la 0 la 60 mph în doar trei secunde.

Ford, de asemenea, investește masiv în vehicule electrice și va lansa o nouă versiune electrică a popularului său camion F-150 în următoarele câteva luni. Camionul va avea o autonomie de peste 300 de mile cu o singură încărcare și va putea remorca până la 14.000 de lire sterline.

Este posibil ca aceste noi modele de la Tesla, GM și Ford să aibă un impact mare asupra industriei auto și ar putea contribui la popularizarea în continuare a vehiculelor electrice. Datorită autonomiei lor lungi și performanțelor puternice, acestea sunt setate să atragă o gamă largă de consumatori, inclusiv cei care au ezitat în mod tradițional să adopte vehicule electrice.

În plus, având în vedere că multe țări din întreaga lume anunță planuri de a elimina treptat motoarele cu ardere internă și de a promova vehiculele electrice, piața vehiculelor electrice urmează să crească în următorii ani. Această trecere către vehicule electrice nu este numai bună pentru mediu, ci și pentru consumatori, deoarece costul de funcționare al vehiculelor electrice este mult mai ieftin decât mașinile convenționale cu combustibili fosili.

În general, noile mașini electrice de la Tesla, GM și Ford sunt gata să revoluționeze industria auto și ar putea contribui la împingerea vehiculelor electrice în curentul principal.

Notă: este posibil ca datele de lansare și specificațiile vehiculelor menționate să se fi schimbat

(Visited 17 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice