Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI Hatch 3 uși, MINI Hatch 5 uși și MINI Cabriolet

La 20 de ani de la lansarea versiuni moderne MINI, ultima generaţie de modele se prezintă în formă maximă. Conceptul asociat cu relansarea mărcii – acela de a construi automobile premium pentru clasa mică – s-a transformat într-o poveste de succes unică şi globală care a îmbinat un design cu referinţe clasice cu posibilităţi de personalizare fără precedent. Astăzi, MINI este simbolul condusului agil combinat cu un aspect inconfundabil; îndeplineşte cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte tehnologia şi calitatea în clasa sa. “Prin revizuirea modelului actual, MINI a atins un nivel de maturitate care îl face, mai mult ca niciodată, excepţional în segmentul maşinilor mici în ceea ce priveşte designul, substanţa produsului şi calitatea premium”, declară Bernd Körber, directorul mărcii MINI. “MINI este originalul care iese în evidenţă şi continuă să se reinventeze din nou.”

MINI Hatch 3 uși, MINI Hatch 5 uși și MINI Cabriolet

Accentele clare ale designului exterior ies în evidenţă cu linii şi suprafeţe clare. Debut pentru inovatorul acoperiş Multitone, ca o nouă opţiune de individualizare. În interior, cockpitul revizuit subliniază caracterul premium al MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Completările atractive ale gamei de echipamente standard şi opţionale, noile finisaje de vopsea pentru exterior, jantele din aliaj uşor, suprafeţele interioare şi ale scaunelor, precum şi tehnologia inovatoare în domeniile şasiului, sistemelor de asistare a condusului, funcţionării şi conectivităţii completează ultima actualizare a modelelor britanice de clasă mică.

Originalul din clasa mică premium trece la următoarea etapă a evoluţiei sale. Cu o transformare importantă pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet, producătorul britanic de automobile premium confirmă poziţionarea a celor trei modele ca definită prin experienţa entuziasmantă de condus, un design expresiv cu legături în tradiţie şi cu elemente de stil şi personalizare bogate.

Lansarea pe piaţă globală a celei mai recente ediţii a modelelor MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet va începe în martie 2021. Într-o versiune specifică modelului, designul complet, tehnologia şi actualizarea de calitate premium oferă un nou impuls şi pentru modelul full electric MINI Cooper SE în continuarea ofensivei de succes în segmentul automobilelor electrice. Cea mai recentă versiune a sportivilor de top, MINI John Cooper Works şi MINI John Cooper Works Cabriolet, beneficiază şi ea de o dezvoltare suplimentară specifică modelului a designului şi substanţei produsului.

MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi, MINI Cabriolet: inovaţiile pe scurt.

Design clar datorită noului design frontal.
Farurile LED sunt acum echipamente standard.
Semnalizatoarele laterale caracteristice într-un design nou.
Difuzor reproiectat, stopuri LED cu design Union Jack acum standard.
Premieră absolută: acoperişul Multitone.
Noi culori pentru caroserie şi noi jante din aliaj uşor.
Suprafeţe interioare şi prize de aer nou proiectate.
Volane reproiectate, încălzite opţional pentru prima dată.
Afişare multifuncţională a instrumentelor, cu monitor color de 5 ţoli (12,7 cm).
Grup de instrumente central cu contur Piano Black lucios nou, monitor de 8,8 ţoli (22,35 cm) şi afişaj grafic modern ca standard.
Scaune sport în noua culoare Light Checkered.
Noua opţiune de lumină ambientală cu funcţii extinse.
Şasiul adaptiv are acum amortizare cu o nouă tehnologie pentru mai mult confort.
Frână de parcare electrică disponibilă în premieră.
Tempomat activ acum cu funcţia Stop & Go.
Siguranţă mai mare datorită noii avertizări la părăsire a benzii şi a luminii de vreme nefavorabilă.
Exterior Piano Black cu caracteristici extinse.
Pachetele noi de echipamente permit configurare mai uşoară.
“Valoarea crescută a produsului MINI este vizibilă la prima vedere şi peste tot”, spune project managerul Petra Beck. “Acest lucru se aplică designului, materialelor şi senzaţiei de calitate din interior, precum şi numeroaselor funcţii noi în ceea ce priveşte funcţionarea, distracţia la volan şi asistarea condusului.”

Purify MINI: noul design exterior

Un nou limbaj de design exterior aşază acum aspectul inconfundabil MINI într-o lumină clar definită. Imaginea frontală a MINI Hatch 3 uşi – inclusiv MINI Cooper SE -, a MINI Hatch 5 uşi şi a MINI Cabriolet este deosebit de expresivă. Este dominată mai mult ca niciodată de grila caracteristică a radiatorului, al cărei contur hexagonal ocupă acum mult mai mult spaţiu, şi de farurile MINI rotunde. Luminile de poziţie sunt înlocuite de prize de aer verticale amplasate mult spre exterior, care servesc drept o fantă pentru Air Curtains, cu obiectivul de a optimiza aerodinamica. Bara centrală de pe bară, care funcţionează şi ca suport pentru plăcuţa de înmatriculare, are acum o suprafaţă mai mare în culoarea caroseriei.

“Noul design MINI este mai modern, mai proaspăt şi mai clar”, spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design. “Toate inovaţiile urmează o misiune comună: Purify MINI! Mai puţină complexitate, mai mult caracter.”

Proporţiile MINI tipice şi consolele scurte continuă să definească imaginea laterală. Noile contururi ale pasajelor roţilor în evidenţă. În plus, semnalizatoarele laterale reproiectate dispun acum de tehnologie LED. Un design redus al suprafeţelor caracterizează imaginea din spate a variantelor de model MINI cu motor termic. Un contur negru preia forma hexagonală a grilei radiatorului. Stopul de ceaţă este integrat acum în difuzor ca o unitate Led îngustă.

Fiecare acoperiş este unic: acoperişul Multitone în permieră absolută

Culorile contrastante pentru acoperiş şi capacele oglinzilor exterioare sunt printre cele mai atractive caracteristici de design care au făcut din MINI un pionier în ceea ce priveşte personalizarea. În plus faţă de vopseaua Jet Black, Aspen White şi Melting Silver, precum şi Chili Red pentru MINI John Cooper Works, pentru MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi este oferită o variantă inovatoare şi unică la nivel global a finisajului pentru acoperiş. Noul acoperiş Multitone are un gradient de culoare ce porneşte de la San Marino Blue, trece pe la Pearly Aqua şi se încheie la Jet Black, creat cu o nouă tehnică de vopsire şi prin extinderea de la rama parbrizului spre spate. În acest scop, cele trei nuanţe de culoare sunt aplicate una după alta într-un proces de vopsire umed pe umed. Acest finisaj de vopsea, cunoscut sub numele de Spray Tech, este complet integrat în procesul de producţie mecanizată de la uzina MINI din Oxford (Marea Britanie). Cu toate acestea, vor exista uşoare abateri în modelul culorilor datorită schimbării condiţiilor de mediu, astfel încât fiecare MINI cu acoperiş Multitone este deja unic din fabrică.

“Noul acoperiş Multitone pentru MINI nu este doar cea mai expresivă formă de vopsea de contrast de până acum, ci duce şi opţiunile de personalizare din fabrică ale mărcii la un nou nivel”, declară Oliver Heilmer, directorul MINI Design. “Şi pentru că fiecare acoperiş arată puţin diferit şi este atât de unic, merită să îl priveşti cu atenţie mai mult ca niciodată.”

Trei nunanţe de vopsea pentru exterior, cinci jante noi din aliaj uşor

Selecţia de culori pentru caroserie include trei nuanţe noi. În plus faţă Rooftop Grey metalizat şi Island Blue metalizat, va fi disponibilă şi varianta Zesty Yellow, iniţial doar pentru MINI Cabriolet. Ca parte a opţiunii Piano Black Exterior, mânerele uşilor, elementele care integrează semnalizatoarele laterale, capacul rezervorului, siglele MINI de pe capotă şi hayon, precum şi inscripţia de model şi ţevile de eşapament ale sistemului de evacuare sunt finisate acum în negru lucios, alături de conturul farurilor, al grilei radiatorului şi al stopurilor.

Gama de jante din aliaj uşor disponibile pentru MINI a fost extinsă şi ea. Sunt disponibile cinci variante noi: jantele de 17 ţoli sunt disponibile acum şi în designul Tentacle Spoke finisat în negru, în designul Scissor Spoke disponibil anterior doar pentru MINI Sidewalk Cabriolet şi într-o versiune neagră a variantei Pedal Spoke care anterior a fost introdusă exclusiv pentru modelele 60 Years Edition. În plus, există jante de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu design Pulse Spoke, cu un aspect bicolor concentric, precum şi jante din aliaj uşor John Cooper Works în design negru Circuit Spoke.

Faruri întunecate, drumuri puternic iluminate: acum, luminile LED sunt standard

O versiune nouă şi cu design expresiv a farurilor LED va reprezenta echiparea standard pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Carcasa interioară a lămpilor rotunde nu mai este cromată, ci de culoare neagră. Unităţile LED pentru faza scurtă şi faza lungă asigură o iluminare strălucitoare şi uniformă a drumului. O bandă de lumină pe conturul rotund preia funcţia luminilor de zi şi a semnalizatoarelor.

Gama de funcţii a farurilor LED adaptive, disponibile opţional, include lumina de viraje, faza lungă matrix cu iluminare selectivă şi lumina de vreme rea. În viraje, un fascicul de lumină separat cade automat pe banda pe care rulează conducătorul. De asemenea, faza lungă este controlată automat în funcţie de situaţia de trafic la viteze mai mari de 70 km/h. În acest scop, unitatea LED corespunzătoare este împărţită în patru segmente care pot fi activate şi dezactivate independent unul de celălalt. Această funcţie matrix face posibilă evitarea orbirii altor utilizatori ai drumului. De îndată ce camera frontală MINI înregistrează un vehicul care circulă din sens opus sau unul care circulă în faţă, spaţiul pe care îl ocupă vehiculul este iluminat doar la luminozitatea fazei mici. Lumina de vreme rea poate fi activată şi prin simpla apăsare a unui buton. Când vizibilitatea este limitată, de exemplu din cauza ceţii, a ploilor abundente sau a zăpezii, faza scurtă poate fi completată de o lumină de viraje atenuată pentru a ilumina drumul mai intens.

Stopurile în designul Union Jack sunt standard acum

Şi stopurile caracteristice în design Union Jack fac parte acum din gama de echipamente standard pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Grafica stopurilor, inspirată de steagul britanic, este subliniată în special de o versiune mai întunecată a modelului. Toate funcţiile stopurilor sunt în tehnologia LED, cu excepţia luminii de marşarier.

Interior: design clar, finisaj de înaltă calitate

Interiorul reproiectat al MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet este sofisticat, modern şi de o calitate deosebit de înaltă. Noutăţi în gamă sunt scaunele sport în varianta de culoare Light Checkered, care completează finisarea Zesty Yellow pentru exterior. Cunoscută calitate a ţesăturii Black Pearl beneficiază de un aspect nou, expresiv, în stilul britanic MINI distinctiv. Cusăturile la tranziţia către imitaţia de piele neagră a suporturilor scaunelor prezintă o schemă de culori care se potriveşte cu ţesătura suprafeţelor scaunului.

Designul Colour Line, care anterior putea fi selectat ca opţiune individuală, este armonizat acum cu culoarea tapiţeriei respective a scaunelor. Numărul de elemente cromate a fost redus semnificativ în interior. Acum, cele două prize de aer rotunde, dispuse spre exterior, sunt încadrate de panouri negre. Gurile de aerisire interne au fost complet reproiectate şi sunt încorporate acum pentru a fi la nivelul suprafeţei interioare. Aceasta din urmă, care opţional este disponibilă în noile variante Silver Checkered şi MINI Yours Aluminiu, precum şi Electric pentru MINI Cooper SE, se extinde acum pe întreaga lăţime a tabloului de bord până în zona conducătorului.

Aspectul premium al instrumentului central a fost optimizat şi el. Un ecran tactil color de 8,8 ţoli (22,35 cm), butoanele preferate sensibile la atingere şi suprafeţele Piano Black lucioase sunt acum dotări standard. În plus, unitatea de comandă audio şi butoanele funcţionale pentru luminile de avarie şi sistemele de asistare a condusului sunt integrate şi mai armonios în unitatea de comandă circulară. Împreună cu opţiunea de lumină ambientală, un nou design al suprafeţei definit cu gravură laser, optimizează aspectul inelului cu lumină LED care înconjoară instrumentul central. Controlerul sistemului de operare, plasat pe consola centrală, dispune acum de o suprafaţă complet neagră, în combinaţie cu un sistem de navigaţie.

Volan sport din piele acum standard, cockpit digital ca opţiune

Un volan sport din piele nou proiectat, cu butoane multifuncţionale, va face parte din echiparea standard a tuturor variantelor de model ale MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. O nouă structură pentru tastaturi optimizează funcţionarea funcţiilor audio şi telefonice, a controlului vocal şi a sistemelor de asistare a condusului.

Pachetele de echipamente John Cooper Works Trim, MINI Yours Trim şi MINI Electric Trim includ o versiune deosebită a volanului sport din piele. Acesta are o suprafaţă din piele Nappa şi suporturi mai mari pentru degete. În premieră, încălzirea volanului este disponibilă ca opţiune suplimentară pentru modelele MINI de clasă mică.

Un afişaj multifuncţional al instrumentului, dispus în spatele volanului, este o componentă a opţiunii Connected Media. Ecranul digital color în design black panel, care este standard la MINI Cooper SE, are un diametru de 5 ţoli (12,7 cm) şi afişează toate informaţiile relevante pentru condus, precum şi mesajele de control şi afişările de stare ale sistemelor de asistare a condusului. În modelul MINI full electric, acesta serveşte şi ca indicator de stare a încărcării în timp ce automobilul este conectat la reţeaua electrică.

Alegerea culorilor afişajului şi a stării de iluminare: noile moduri “Lounge” şi “Sport”

Există două scheme coloristice pentru afişajul instrumentului central şi afişajul digital al cockpitului, care pot fi apelate din meniul sistemului de control. În modul “Lounge”, conţinutul afişat este într-o setare coloristică relaxantă, variind între turcoaz şi albastru petrol. Dacă este activat modul “Sport”, fundalul ecranului foloseşte nunaţe roşii şi antracit. La automobilele echipate cu MINI Driving Modes opţionale, schema de culori este legată de setarea selectată pentru maşină. În modurile MID şi GREEN este folosită afişarea stil “lounge”, iar la condusul în modul “SPORT” este activată şi schema de culori omonimă. Opţional, o schemă uniformă de culori pentru toate MINI Driving Modes poate fi setată în meniul sistemului de control.

Împreună cu noua opţiune de lumină ambientală, universurile de culoare ale afişajelor pot fi combinate şi cu controlul luminii interioare. Există o gamă de şase culori ale luminii interioare pentru fiecare dintre cele două moduri “Lounge” şi “Sport”. Fiecare poate fi setată folosind un comutator situat în zona superioară centrală a cadrului parbrizului. Ulterior, lumina colorată corespunzătoare este emisă din inelul LED gravat cu laser al instrumentului central, de pe partea inferioară – acum iluminată indirect – a suprafeţelor interioare, de-a lungul contururilor panourilor uşilor, la deschizătoarele uşilor conducătorului şi pasagerului, precum şi în zona frontală a consolei centrale şi în zona picioarelor. Aceasta oferă o atmosferă de iluminare configurabilă individual şi întotdeauna armonioasă în interiorul MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. În plus, opţiunea de lumină ambientală luminează şi mânerele uşilor şi zonele de acces de pe partea conducătorului şi a pasagerului.

Sursa BMW Romania

(Visited 18 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice