Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI Cabriolet a câştigat “Best Convertible” (Cea mai bună decapotabilă) pentru al cincilea an consecutiv

MINI Cabriolet a câştigat “Best Convertible” (Cea mai bună decapotabilă) pentru al cincilea an consecutiv la Carbuyer Best Car Awards 2022, obţinând, de asemenea, premiul pentru “Best Used Convertible” (Cea mai bună decapotabilă de ocazie).

Richard Ingram, editor Carbuyer.co.uk, a declarat: “Cabrioletul nostru preferat an de an, MINI este atât economic, cât şi distractiv. MINI Cabriolet este la fel de bun de condus ca şi fratele său cu acoperiş fix, iar o serie recentă de actualizări nu face decât să-i consolideze locul în partea de sus a clasamentului”.

David George, director general MINI UK, a declarat: “Suntem extrem de mândri că, pentru al cincilea an consecutiv, MINI Cabriolet este neînvins ca fiind «Best Convertible” în viziunea Carbuyer. Numeroşii fani loiali ai maşinii sunt de acord şi că este numărul unu, deoarece a rămas şi cea mai bine vândută decapotabilă din Marea Britanie în ultimii cinci ani”.

Automobilul este disponibil cu trei motoare puternice şi eficiente, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo. Modelul Cooper are un motor de 1,5 litri, cu trei cilindri, care livrează 136 CP, Cooper S este echipat cu propulsor de 2,0 litri, cu patru cilindri, ce oferă 178 CP, iar sportivul John Cooper Works are o putere de 170 kW/231 CP, oferită de acelaşi motor.

MINI Cabriolet are un interior gândit inteligent, echipat standard cu echipamente de nivel înalt, inclusiv un ecran de infotainment de 8,8 ţoli (22,35 cm), funcţionalitate Bluetooth cu audio USB, control distanţei de parcare în spate (PDC) şi iluminare LED ambientală. Acoperişul complet electric se deschide şi se închide în doar 18 secunde.

Sursa: BWM Romania

(Visited 15 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice