Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda3 primește 5 stele Euro NCAP

Noua Mazda3 2019 a obținut un scor de cinci stele Euro NCAP în cele mai recente serii de teste. Aceasta este cea de-a doua Mazda care obține maximul de cinci stele în conformitate cu noile criterii de siguranță, mai riguroase, introduse în 2018, după Mazda6 care a obținut același punctaj anul trecut.

Noua Mazda3 a fost impresionantă în toate cele patru categorii de teste Euro NCAP – Pasageri Adulți, Pasageri Copii, Siguranța pietonilor și Asistența Sistemelor de Siguranță. Acest lucru poate fi atribuit celor trei factori cheie: adoptarea celei mai noi arhitecturi Skyactiv-Vehicle, care include o caroserie cu o rigiditate ridicată, cu capacitate de disipare a energiei de impact, dar ușoară; o gamă și mai largă de tehnologii avansate de siguranță i-Activsense care ajută șoferii să identifice riscurile potențiale și să reducă probabilitatea de avarie sau de rănire; și o performanță îmbunătățită pentru protecția pietonilor.

Cu un scor cu adevărat remarcabil de 98% în categoria de protecție a Pasagerilor Adulți, noua Mazda3 a obținut un punctaj maxim la impactul frontal cu o mașină staționară, impactul lateral cu o mașină și cu un stâlp. Sistemul Mazda Smart Brake Support a obținut, de asemenea, nota maximă în testele de viteză redusă, cu coliziuni evitate în toate scenariile.

Un scor excelent pentru categoria protecția Pasagerilor Copii de 87% include puncte maxime pentru protecția copilului în testele dinamice atât pentru impactul frontal, cât și lateral. Testele pentru Siguranța Pietonilor au avut ca rezultat 81%, cu puncte maxime pentru protecția picioarelor și a zonei pelvisului. Și impresionantul scor de 73% în categoria Safety Assist aduce un omagiu eficienței suitei cuprinzătoare de caracteristici de siguranță i-Activsense de pe noua Mazda3.

Dinamica superioară a întregii game de autovehicule Mazda reprezintă o validare a eforturilor investite de companie în programele Skyactiv Technology. Acestea au contribuit, de asemenea, la obținerea de către noua Mazda3 a celor 5 stele Euro NCAP, datorită accelerației, frânării, manevrabilității și sistemului de direcție liniare, comunicative și previzibile. Făcând mașina mai ușor de condus în siguranță, Astfel de atribute fac mașina mai ușor de condus în siguranță și reduc riscul de accidente fără a compromite caracterul fun-to-drive specific Mazda.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice