Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda dezvaluie noua Mazda2

Mazda dezvaluie noua Mazda2

Mazda a dezvăluit astăzi faptul că a început producția pentru noua generație super-mini Mazda2, la uzina Hofu, aflată la sud-est de Hiroshima. Al patrulea model al generației dispune de întreaga gamă de tehnologii ultra eficiente SKYACTIV, sub designul energic „KODO – Sufletul Mișcării”.

Cu o combinație câștigătoare între performanță, economie de combustibil, siguranță și plăcerea de a conduce, noua Mazda2 are potențialul de a deveni la fel de populară ca celelalte modele din gamă – Mazda CX-5, Mazda6 și Mazda3. De la noua Mazda, ce îmbunătățește tehnologia și ergonomia regăsite pe modele din gamă, se așteaptă să ridice standardele în segmentul B, cel mai important în Europa, din punct de vedere al cotei de piață.

Noua Mazda2 va avea premiera în Europa cu un motor nou diesel cu cilindree mică și emisii reduse, SKYACTIV-D 1.5, precum și cu diferite versiuni de propulsie ale motorului pe benzină SKYACTIV-G 1.5*. Alături de caroseria SKYACTIV, șasiul, transmisia manuală și automată, noul model este dotat de asemenea cu sistemul inovativ de conexiune, MZD Connect, tehnologia premium de siguranță, i-ACTIVESENSE, dar și un interior extrem de spațios și rafinat.

Apreciată constant pentru calitate și fiabilitate, peste 2.4** milioane de modele Mazda2 au fost vândute la nivel global, de la lansarea din 1996. Odată cu noua generație, Mazda aduce șoferilor din întreaga lume o interpretare nouă și entuziastă a mașinilor super-mini.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice