Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Marco Wittmann a incheiat pe locul al saselea in cursa de casa si se mentine lider in DTM

Marco Wittmann a incheiat pe locul al saselea in cursa de casa si se mentine lider in DTM

Marco Wittmann (Germania) a fost cel mai bine clasat pilot BMW în cursa desfăşurată la Norisring (Germania), după ce a ocupat locul al şaselea în etapa de pe teren propriu. În ciuda condiţiilor dificile, favoritul local de la BMW Team RMG a reuşit să acumuleze opt puncte cu modelul Ice-Watch BMW M4 DTM şi continuă să fie liderul clasamentului piloţilor din DTM, cu 58 de puncte.

Joey Hand (SUA), aflat la comenzile modelului Crowne Plaza Hotels BMW M4 DTM, a reuşit o evoluţie impresionantă şi a încheiat al şaptelea, în spatele lui Wittmann, pe un circuit care a fost ud la început, dar s-a uscat pe măsură ce s-a desfăşurat cursa. Victoria i-a revenit pilotului canadian Robert Wickens (Mercedes-Benz).

Ceilalţi piloţi BMW nu au reuşit să se claseze în Top 10 – zona punctelor – la cea de-a patra etapă din acest sezon. Bruno Spengler (Canada) a terminat pe poziţia a 11-a cu BMW Bank M4 DTM. Augusto Farfus (Brazilia) nu a reuşit să profite dintr-un prim pit stop timpuriu, încheind în final pe locul al 14-lea cu modelul Castrol EDGE BMW M4 DTM.

Cei doi piloţi BMW Team MTEK, Timo Glock (Germania, Deutsche Post BMW M4 DTM) şi António Félix da Costa (Portugalia, Red Bull BMW M4 DTM), s-au clasat pe poziţiile a 16-a, respectiv a 20-a.

În prima jumătate a cursei, Maxime Martin (Belgia) şi-a demonstrat calităţile pentru care este renumit – pilotajul pe pistă udă -, urcând până pe locul al cincilea.

Cu toate acestea, după primul pit stop, el a revenit pe circuit cu pneuri de ploaie pe modelul Samsung BMW M4 DTM. Când pista a început să se usuce spre finalul cursei, Martin a fost obligat să treacă la slickuri şi a retrogradat până pe poziţia a 17-a. Martin Tomczyk (Germania, BMW M Performance Parts M4 DTM) a fost obligat să se retragă din cursă după o coliziune cu Gary Paffett (Marea Britanie).

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): “A fost o cursă dificilă aşa cum ne aşteptam. Vremea a făcut condiţiile foarte dificile, iar întrecerea a fost dominată de strategia privind pneurile. A contat să faci trecerea de la pneuri de ploaie la slickuri în momentul potrivit. Date fiind poziţiile de pe care am luat startul, nu suntem mulţumiţi de rezultat din punct de vedere al clasamentului piloţilor. Marco Wittmann a avut o evoluţie bună şi a reuşit să-şi adauge câteva puncte în cont. Şi Joey Hand a avut o evoluţie bună, pe care a concretizat-o cu puncte. Per total, însă, nu suntem mulţumiţi.

Nu suntem în campionat pentru a ne clasa pe locurile al şaselea şi al şaptelea. Când tragem linie, ajungem la concluzia clară că pachetul nu a fost suficient de bun pentru acest circuit, care are cerinţe speciale. Cu toate acestea, suntem mulţumiţi că am reuşit să limităm daunele. Acum privim spre ceea ce va urma şi sperăm la mai mult pentru etapa de la Moscova, peste două săptămâni.

Felicitări lui Robert Wickens şi echipei Mercedes pentru victorie. Felicitări călduroase merită şi spectatorii: de-a lungul week-endului de cursă, peste 121.000 de fani au luat loc în tribune, în ciuda vremii nefavorabile. Pentru aceasta, ei merită respectul suprem.

Clasamente după etapa 4/10.

Clasamentul piloţilor

1. Marco Wittmann 58p; 2. Edoardo Mortara 39p; 3. Mattias Ekström 35p; 4. Mike Rockenfeller 35p; 5. Adrien Tambay 28p; 4. Miguel Molina 26p; 7. Robert Wickens 25p; 8. Christian Vietoris 25p; 9. Jamie Green 24p; 10. Bruno Spengler 23p; 11. Augusto Farfus 14p; 12. Paul di Resta 12p; 13. Pascal Wehrlein 10p; 14. Timo Glock 10p; 15. Timo Scheider 9p; 16. Maxime Martin 8p; 17. Martin Tomczyk 8p; 18. Joey Hand 7p; 19. António Félix da Costa 4p; 20. Gary Paffett 4p.

Clasamentul echipelor

1. Audi Sport Team Abt 67p; 2. BMW Team RMG 66p; 3. Audi Sport Team Abt Sportsline 61p; 4. Audi Sport Team Phoenix 44p; 5. Original-Teile Mercedes AMG 37p; 6. BMW Team Schnitzer 31p; 7. EURONICS / FREE MAN’S WORLD Mercedes AMG 29p; 8. Audi Sport Team Rosberg 24p; 9. BMW Team RBM 21p; 10. BMW Team MTEK 14p; 11. gooix Mercedes AMG 10p.

Clasamentul constructorilor

1. Audi 196p; 2. BMW 132p; 3. Mercedes-Benz 76p.

Calendar 2014:

4 mai – Hockenheim (Germania); 18 mai – Oschersleben (Germania); 1 iunie – Budapesta (Ungaria); 29 iunie – Norisring (Germania); 13 iulie – Moscova (Rusia); 3 august – Spielberg (Austria); 17 august – Nürburgring (Germania); 14 septembrie – Lausitzring (Germania); 28 septembrie – Guangzhou (China); 19 octombrie – Hockenheim (Germania).

Comunicat de presa BMW

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice