Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jaguar a primit distincţia “Decapotabila anului” pentru modelul F-TYPE

Jaguar a primit distincţia “Decapotabila anului” pentru modelul F-TYPE

Jaguar a primit distincţia “Decapotabila anului” pentru modelul F-TYPE, în cadrul Galei Premiilor Top Gear 2013, care a avut loc în data de 16 Decembrie, la Restaurant Sofa din Bucureşti.

Premiile Top Gear Romania se acordă în cadrul unei festivităţi anuale, cea de anul acesta ajungând la ediţia cu numărul 4 în România, în urma jurizării redacţiei revistei omonime din Marea Britanie.

Jaguar F-TYPE este un automobil sport cu două locuri, decapotabil, care oferă performanță, agilitate și satisfacție maximă conducătorului auto. Modelul asigură continuitatea unei istorii sport de peste 75 de ani, când au fost lansate unele dintre cele mai frumoase și dezirabile mașini construite vreodată.

F-TYPE oferă o suspensie faţă şi spate cu braţe duble integral din aluminiu şi un răspuns prompt al sistemului de direcţie, pentru manevrabilitate superioară. Arhitectura caroseriei din aluminiu a fost optimizată pentru a oferi cel mai rigid sistem de prindere a suspensiei, cu o rigiditate crescută cu 30% în punctele cheie, faţă de orice alt model Jaguar.

Modelul este disponibil spre echipare cu trei motorizări supraalimentate, pe benzină: V6 3.0l, 340CP; V6 3.0l, 380CP şi V8 5.0l, 495CP.

Mai mult, versiunea Coupé a modelului F-TYPE se anunţă a fi cel mai dinamic şi orientat către performanţă model sport produs vreodată de Jaguar. Produsă cu trei tipuri de motorizare: F-TYPE R, F-TYPE S şi F-TYPE, varianta Coupé va fi disponibilă spre vânzare în România începând cu luna mai 2014.

Jaguar F-TYPE Convertible este disponibil spre vânzare, în România, din luna mai 2013.


Sursa.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice