Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ionut Zabava – Andrei Toderas s-au intors cu bine de la Raliul Maramuresului

Un raliu, asa cum a fost cel de la Baia Mare, il castigi doar daca il termini, chiar fara sa urci pe podiumul unei clase sau alta. 3 Probe Speciale anulate, 25 de abandonuri, 2 accidente teribile (din fericire, membrii ambelor echipaje sunt bine acum). De fapt, Raliul Maramuresului 2022 a fost precum o camera mica, intunecata, in care cineva a aruncat la intamplare toate anotimpurile, lasandu-le sa se lupte intre ele pentru accesul la usa de iesire. Din pacate, in final, a iesit iarna din incapere, aratand tuturor ca poate domina primavara si ca cei care tiparesc calendare pot folosi, fara sa greseasca, imagini cu zapada pentru a ilustra luna aprilie.

Echipajul brasovean Ionut Zabava – Andrei Toderas a incheiat cursa din nordul tarii cu un rezultat multumitor: Locul 3 in cadrul nou infintatei Cupe “Clio Rally 5”, locul 4 la Clasa RC5 si locul 11, din 29 de echipaje, in Clasamentul General al categoriei doua roti motrice.

Ionut Zabava: „Am incheiat cu bine prima etapa a Campionatului National de Raliuri si nu ma refer neaparat la rezultatele inregistrate, care puteau fi mai bune, ci la faptul ca am trecut linia de sosire fara nici un eveniment nedorit. Masina s-a comportat excelent si, impreuna cu Andrei am consolidat, spun eu, pregatirea pentru urmatoarea etapa de la Harghita, unde speram sa fie vreme mai buna.“

Echipajul Ionut Zabava – Andrei Toderas este susținut in 2022 de: Ruris, Castrol Romania, Rubi, ICCO Systems, Content factory 1, Olin, allmountain.ro.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice