Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Hyundai Shell World Rally va debuta cu trei echipaje la Raliul Poloniei

Hyundai Shell World Rally va debuta cu trei echipaje la Raliul Poloniei

Echipa Hyundai Shell World Rally va continua să acumuleze experienţă în mediul competitiv din Campionatul Mondial (WRC) în Raliul Poloniei, etapa a şaptea a sezonului 2014, programat în acest sfârşit de săptămână. Thierry Neuville şi Nicolas Gilsoul vor lua startul la volanul unităţii Hyundai cu numărul 7, din echipă făcând parte şi finlandezii Juho Hänninen şi Tomi Tuominen, în maşina numărul 8, şi echipajul neozeelandez Hayden Paddon şi John Kennard, în maşina numărul 20, înscrisă de Hyundai Motorsport N.

  • Echipa Hyundai Shell World Rally va alinia trei modele Hyundai i20 WRC la startul Raliului Poloniei, etapa a şaptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Anul acesta este programată ediţia cu numărul 71 a Raliului Poloniei, etapa revenind şi în WRC pentru prima oară după 2009. În total, vor fi 24 de probe speciale, în Polonia şi Lituania, cu o lungime totală de 350 km. Raliul, la fel ca etapa din Sardinia, va dispune de un service îndepărtat, ceea ce pune o presiune suplimentară pe echipă şi piloţi, traseul acestui raliu fiind unul pe care concurează în premieră.

Obiectivele Hyundai Shell World Rally rămân aceleaşi – de a finaliza etapa cu toate cele trei unităţi Hyundai şi de a acumula experienţă pe un teren nou cu modelul Hyundai i20 WRC. Toate cele trei echipaje au testat în Polonia, după Raliul Argentinei; Neuville şi Hänninen două zile, iar Paddon o singură zi. De asemenea, Raliul Sardiniei a reprezentat o experienţă utilă pentru această competiţie.

  • Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), Juho Hänninen (#8 Hyundai i20 WRC) şi Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) vor participa pentru a doua oară consecutiv în această formulă, după etapa din Sardinia desfăşurată la începutul lunii.

Neuville şi Gilsoul au avut un ritm bun în timpul Raliului Sardiniei, unde au şi câştigat o probă specială, şi vor să continue în acelaşi fel şi în Polonia. “Chiar dacă în etapa din Sardinia lucrurile nu au mers conform planului, am reuşit să acumulăm experienţa care ne va ajuta în viitor. Mă aştept la un raliu dificil, dar în acelaşi timp rapid şi plăcut pentru pilotaj. Mai trebuie să vedem cum va fi şi vremea, dar, indiferent de ceea ce se va întâmpla, obiectivul nostru este să luăm startul şi să obţinem un rezultat bun pentru echipa Hyundai Shell World Rally”, a spus Thierry Neuville.

Hänninen şi Tuominen au câştigat şi ei o probă în Raliul Sardiniei şi au fost chiar lideri pentru prima oară în carieră într-o etapă din WRC. Finlandezii vor să treacă peste dezamăgirea cauzată de ieşirea în decor din Sardinia şi să finalizeze raliul din Polonia fără incidente. “Suntem încântaţi că vom lua startul în Polonia şi vom avea parte din nou de acţiunea din WRC. Mi-am propus să finalizez raliul şi să susţin dezvoltarea continuă a maşinii şi echipei”, a declarat Juho Hänninen.

Neozeelandezii Hayden Paddon şi John Kennard au avut un debut bun în cadrul echipei Hyundai Shell World Rally şi vor să continue în acelaşi ritm la volanul unităţii cu numărul 20 (Hyundai Motorsport N). “Am avut o sesiune de teste în Polonia, în urmă cu câteva săptămâni, şi am văzut că specialele sunt rapide şi nu foarte dure. Cred că situaţia se va schimba puţin la a doua trecere pe probe şi tocmai de aceea trebuie să exploatăm la maximum prima trecere. După etapa din Sardinia, am analizat datele alături de echipă şi am identificat zonele cheie în care trebuie să mai lucrez pentru a-mi îmbunătăţi stilul de pilotaj. Maşina va avea componente noi, iar atât eu, cât şi inginerul meu suntem încrezători că lucrurile vor merge bine”, a spus şi Hayden Paddon.

Raliul Poloniei, a şaptea etapă din totalul celor 13 din 2014, este unul dintre cele mai vechi, prima ediţie fiind organizată în 1921. Acesta a fost inclus ultima dată în Campionatul Mondial din 2009. Cursa a fost inclusă în prima ediţie din WRC, în 1973, după care a ieşit din calendarul mondial şi a făcut parte din Campionatul European de Raliuri. În 2009, pentru un singur an, etapa a revenit în WRC, iar anul acesta, în premieră, vor fi probe şi în Lituania, aceasta fiind a 32-a ţară din istorie, care găzduieşte cel puţin o probă specială dintr-un raliu inclus în Campionatul Mondial.

Joi, 26 iunie, sunt programate trei probe speciale, dintre care una pe timp de noapte. Vineri, 27 iunie, sunt programate şapte probe speciale cu service îndepărtat în Lituania. Sâmbătă, 28 iunie, sunt programate 10 probe speciale, iar duminică, 29 iunie, ultimele patru. Dintre cele 24 de probe, patru sunt super speciale, câte una în fiecare zi, ce se vor desfăşura pe Mikolajki Arena, în Polonia.

Hyundai i20 WRC #7

Serie şasiu: 002

Thierry NeuvilleNicolas Gilsoul
Data naşterii:16 iunie 19885 februarie 1982
Primul eveniment WRC:2009, Raliul Cataluniei2007, Raliul Monte-Carlo
Starturi în WRC:3934
Podiumuri în WRC:88
Victorii în WRC:
Starturi în Raliul Poloniei:01
Rezultate anterioare obţinute la Raliul Poloniei:

2004: locul al 5-lea, etapa în Campionatul European de Raliuri (ERC)

 

 

Hyundai i20 WRC #8

Serie şasiu: 001

Juho HänninenTomi Tuominen
Data naşterii:25 iulie 19818 noiembrie 1971
Primul eveniment WRC2006, Raliul Suediei1999, Raliul Finlandei
Starturi în WRC:3927
Podiumuri în WRC:
Victorii în WRC:
Starturi în Raliul Poloniei:00
Rezultate anterioare obţinute la Raliul Poloniei:

 

Hyundai i20 WRC #20

Serie şasiu: 007

Hayden PaddonJohn Kennard
Data naşterii:20 aprilie 198711 februarie 1959
Primul eveniment WRC:2007, Raliul Noii Zeelande1985, Raliul Finlandei
Starturi în WRC:3038
Podiumuri în WRC:
Victorii în WRC:
Starturi în Raliul Poloniei:00
Rezultate anterioare obţinute la Raliul Poloniei:1994, locul 15 (ERC)

 


Sursa.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice