Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford Fiesta MK7 va fi fabricata la Koln

Ford Fiesta MK7 va fi fabricata la Koln

Ford Motor Company a anuntat ca fabrica de asamblare din Koln, Germania, va ramane singura sursa de productie din Europa pentru urmatoarea generatie Ford Fiesta.

Anuntul de astazi vine ca urmare a semnarii unui acord inovativ de investitii dintre Ford si reprezentantii sindicatelor germane.

Acordul ia in calcul perioada 2017 – 2021 si este de asteptat sa aduca reduceri de cost de cel putin 400 milioane de dolari pentru Ford, fiind securizate totodata peste 24.000 de locuri de munca pentru for Ford-Werke GmbH.

Schimbarile permit companiei Ford sa treaca la un program de lucru in 2 schimburi o data cu demararea productiei viitoare generatii de Fiesta pentru a face fata mai bine fluctuatilor generate de cererea pietei. Un al treilea schimb de lucru se va adauga Fabricii de Motoare din Koln pentru a face fata cererii viitoare pentru motorul EcoBoost de 1,0 litri.

Centrul de Inginerie din Koln va continua sa ramana centrul cheie al companiei in ceea ce priveste dezvoltarea de masini de clasa mica. Ford a confirmat si ca in 2014 va adauga 500 de locuri de munca permanente, tinand cont de planul companiei de a lansa cel putin 25 de noi modele in Europa in urmatorii 5 ani.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice