Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Evolutia pretului benzinei la pompa ?

Pretul benzinei la pompele din Romania a avut o evolutie fluctuanta in ultimii ani, fiind influentat de factori precum fluctuatiile pietei internationale a petrolului, taxele si impozitele aplicate de stat, politica fiscala a Guvernului, dar si de cererea si oferta de pe piata interna.

Incepand cu anul 2014, pretul mediu al benzinei fara plumb a inceput sa scada in Romania, atingand un minim istoric in octombrie 2016. Aceasta scadere a fost cauzata in principal de declinul pretului petrolului la nivel global, dar si de reducerea taxelor aplicate de stat la carburanti.

In urmatorii ani, pretul benzinei a cunoscut o usoara crestere, fiind influentat de factori precum majorarea taxelor si impozitelor, precum si de cresterea cererii de pe piata interna. Insa, aceasta crestere a fost relativ moderata, iar preturile benzinei au ramas la un nivel relativ stabil, fluctuand in functie de cererea si oferta.

Insa, in ultimii ani, pretul benzinei a inregistrat o crestere semnificativa, atingand niveluri record in 2021. Aceasta crestere a fost influentata de mai multi factori, printre care se numara majorarea accizelor si a TVA-ului aplicate de Guvern, dar si de cresterea cererii de pe piata interna si internationala, precum si de situatia politica si economica la nivel global.

Astfel, in prezent, pretul benzinei la pompele din Romania este influentat de mai multi factori, iar evolutia sa este greu de prevazut. Cu toate acestea, este de asteptat ca preturile benzinei sa ramana relativ ridicate in viitorul apropiat, fiind influentate de mai multi factori economici si politici. In acest context, este important ca soferii sa fie constienti de aceste fluctuatii si sa ia in considerare pretul benzinei atunci cand iau decizii cu privire la achizitionarea si utilizarea autovehiculelor.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice