Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Emil Ghinea, in cautarea cadentei

Emil Ghinea, in cautarea cadentei

De la “Portocala mecanică” la “Racheta galbenă” nu a fost decât un pas. Un pas important pentru Emil Ghinea. În sezonul 2014, pilotul din Mangalia, concurează în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la volanul unui superb Renault Clio RS V6 Trophy.

Am pornit în acest sezon cu multă încredere şi determinare. Zăpada căzută în timpul nopţii la Rânca şi temperatura rece nu mi-au scăzut entuziasmul. Pe traseul meu preferat, unde am reuşit doar o clasare pe locul 3 la Clasa H3, am constatat că nu mi-am pregătit maşina pentru un astfel de concurs,” ne-a mărturisit Emil Ghinea, campionul în exerciţiu al Clasei H3.

Înainte de Marele Premiu al Oraşului Braşov am petrecut ore bune în garaj pentru a verifica fiecare componentă, fiecare setare a acestui Renault. La Braşov rezultatul a fost inferior celui de la Rânca. Am reuşit să ocup doar locul 4 al clasei, un rezultat care nu confirmă potenţialul meu şi al acestui bolid. Am reuşit să fac cu bine trecerea de la tracţiunea faţă la tracţiunea spate. Maşina este foarte puternică comparativ cu precedenta, dar din păcate nu am valorificat acest aspect. Dacă pe viraje am simţit puterea acesteia, pe liniile drepte am avut senzaţia că nu dă tot. Voi reveni în garaj şi voi încerca să schimb câteva piese la cutia de viteze. Acum îmi dau seama ce diferenţe majore sunt între maşinile de circuit şi cele pentru cursele de viteză în coastă. Eu am încă un bolid de circuit,” a adăugat pilotul din Mangalia.

Probabil acest sezon este unul de sacrificiu pentru Emil. Efortul financiar de a conduce acest model unic în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă trebuie compensat si cu un buget cert pentru sezonul 2014.

Pentru etapa de la Braşov mi-am dorit un rezultat bun. Am fost impresionat de numărul mare de spectatori şi de susţinerea acestora. Trebuie să am răbdare, să fac eforturi pentru a cunoaşte şi stoarce până la ultima picătură tot ceea ce pot din acest model. Mulţumesc partenerilor mei care totodată sunt şi prietenii mei: Edy Max Motors, Cucor srl, Corsa Hotel, Jan Pescaru Racing, Target Company, Speed Wash Team Mangalia şi Primăriei Mangalia şi Consiliului Local Mangalia pentru dorinţa de a mă sprijini! Sunt mândru că sunt din Mangalia şi că reprezint Municipiul Mangalia în motorsportul românesc! Vă aşţept pe probe,” a declarat Emil Ghinea.

Credit foto: Dan STRAUTI

(Visited 78 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice