Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dominic Marcu revine la Trofeul Sinaia

Fiecare dintre noi avem povestile si visurile noastre. An de an, Dominic Marcu priveste crestele muntilor cu speranta, pasiune si incredere iar rezultatele obtinute de acesta la scoala de ski sunt certitudini ale performantei, responsabilitatii si implicării sale. Dominic Marcu, a debutat in competitiile de viteza in coasta in anul 2013. In anul 2015, pe traseul stradal de la Trofeul Sinaia, tanarul a reusit sa ocupe prima treapta a podiumului la clasa 1 a grupei N1.

Dominic Marcu va concura la Trofeul Sinaia, etapa a cincea din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, care se desfasoara in perioada 20 – 21 iulie si marcheaza oficial jumatatea sezonului 2019.

Povestea mea incepe inca din copilărie, atunci cand tatal meu mi-a insuflat pasiunea pentru sport si m-a invatat ce inseamna provocarea si spiritul competitional. Atunci am invatat ca nu exista limite, decat cele pe care ti le impui singur.

Am practicat schiul de performanta. Am concurat, din postura de sportiv de performant, in Campionatul National de Ski Alpin. Cand tot mai multi prieteni mi-au cerut sfaturi vis a vis de tehnica de alunecare pe schiuri mi-am dat seama ca imi place sa dezvalui tainele acest sport minunat si ca pot face o cariera din asta. Este motivul pentru care am infiintat Scoala de Ski si Snowboard Snowline, o scoala precum cele din afara tarii, cu o echipa tanara si servicii de calitate, la care lumea poate sa apeleze cu incredere pentru a invata corect  alunecarea pe zapada. Tot la varste fragede, am realizat ca-mi plac, pe langa ski si masinile. Ma visam pilot de raliuri. 

Pentru ca nu mi-am abandonat niciodată visurile, am perseverat  si in acest domeniu. Sunt pilot în Campionatul National de Viteza in Coasta din anul 2013, iar obiectivul pe care il urmaresc este de a face performanta. In sezoanele competitionale 2015 – 2018 am pilotat un Citroen Saxo VTS, obţinând locul 1 la clasa N1 in 2015, locul 2 la Clasa A1 si un loc 2 in clasamentul debutantilor in 2018 la etapa de Sinaia.

Etapa de la Sinaia este cea mai frumoasa etapa din tot campionatul, atat din punct de vedere al traseului stradal, cat si din punct de vedere al numarului foarte mare de spectatori. Prin complexitatea si frumusetea traseului Trofeul Sinaia ma fascineaza. Este cursa mea de suflet, este competitia unde ritmul si precizia pilotajului pot face diferenta, este etapa unde valurile de spectatori iti maresc pulsul si dorinta de a le rasplati sustinerea. Pe aceasta cale doresc sa multumesc tuturor celor care sunt alaturi de mine: familie, parteneri, prieteni, fani si sa-i asigur ca evolutia mea va fi foarte dinamica, a declarat Dominic Marcu.

Participarea lui Dominic Marcu la Trofeul Sinaia 2019 este sustinuta de: Rent For Comfort, Rebelis Constructii, Jad Sticks, Snowline, DHL, Tricouri Ador, Wetrok, 5 To Go, Jolie Travel, Allora Vision, Mirealtis, Carpati Shopping Center, Lensa, Autostiri.ro, La Ceaunu’ Crapat Cota 1400.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice