Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Din 2023, Plug&Charge va fi disponibila pe primele modele BMW

Cu inovații de pionierat în domeniul funcțiilor digitale ale vehiculelor, BMW Group ajută încă o dată să facă mobilitatea electrică mai convenabilă și mai atractivă. De la jumătatea anului 2023, o funcție Plug&Charge va fi disponibilă pe primele modele BMW, permițând clienților să încarce electricitate la punctele publice de încărcare fără a fi nevoie să folosească un card de încărcare sau o aplicație. Autentificarea necesară pentru începerea procesului de încărcare și pentru facturare se realizează automat prin intermediul unui schimb de date între vehicul și stația de încărcare.

În același timp, BMW Charging își extinde portofoliul extins de servicii de încărcare cu această caracteristică, oferită de Digital Charging Solutions GmbH (DCS). De asemenea, noua funcționalitate permite accesul Plug&Charge la rețeaua de încărcare IONITY inițiată de BMW.

Oferta se caracterizează prin flexibilitatea sa unică: BMW Group este primul producător de automobile care a integrat o funcționalitate cu mai multe contracte în oferta sa Plug&Charge. Acest lucru permite clienților să-și stocheze digital contractele de încărcare multiple actuale de la cel puțin cinci furnizori diferiți în vehicul și să utilizeze stațiile de încărcare ale acestor operatori într-un mod deosebit de convenabil. În acest scop, au fost integrate standardele actuale și viitoare ale ISO-15118-2 și ISO 15118-20.

Încărcarea mai ușoară decât alimentarea cu combustibil: vehiculul se autentifică singur.

Plug&Charge este o funcție care face încărcarea bateriei de înaltă tensiune chiar mai ușoară decât realimentarea unui vehicul alimentat convențional. Tot ce trebuie să facă clientul este să conecteze punctul de încărcare la portul de încărcare al vehiculului său – iar datele vor circula prin cablul de încărcare pe lângă electricitate. Nu este nevoie să activați alimentarea cu energie folosind o aplicație sau un card de încărcare. În schimb, vehiculul se autentifică independent prin transmiterea datelor contractului clientului. Aceasta înseamnă că la sfârșitul procesului de încărcare, electricitatea alimentată în rețea este, de asemenea, facturată complet automat.

Avantaj suplimentar al acestui sistem: Spre deosebire de activarea procesului de încărcare prin aplicație, autentificarea automată de către vehicul nu necesită o conexiune online la locul de încărcare. Acest lucru este deosebit de avantajos în garajele subterane.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice