Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


De ce sa cumparam un autovehicul SUV ? Avantaje

Când vine vorba de cumpărarea unei mașini, in functie de tipul caroseriei, există mai multe tipuri din care puteti alege astăzi.

Pentru a evita să ajungeti sa fiti copleșit de numarul foarte mare de modele diferite de pe piata, mai întâi trebuie să va decideti asupra unui lucru crucial – adică tipul de masina de care aveti nevoie cu adevarat, in functie de stilul de viata pe care il aveti si de activitatile pe care le faceti in mod frecvent. Dacă se întâmplă să aveti o familie mare cu mulți copii, atunci cu siguranta un SUV este masina potrivite pentru nevoile dumneavoastra, cu atat mai mult daca obisnuiti sa calatoriti alaturi de familie pe distante lungi.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje de care va puteti bucura daca veti alege un SUV. Cu siguranta daca va numarati printre cei carora le place aventura, au o familie numeroasa sau pleaca in vacante cu prietenii, un SUV reprezinta optiunea cea mai potrivita atat in ceea ce priveste spatiul interior, confortul si puterea. De asemenea, este de mentionat si faptul ca, consumul de carburant este unul extrem de avantajos avand in vedere dimensiunea si greutatea unei astfel de masini.

Avantajele deținerii unui SUV

  • Confort și spațiu interior – De la spațiul pentru cap până la spațiul portbagajului și tot ce există între ele, SUV-urile sunt pur și simplu mult mai mari decât un sedan și oferă un element de confort suplimentar în habitaclu. Mai mult spațiu face ca un SUV să fie extrem de prietenos cu copiii și animalele de companie, iar compartimentele suplimentare și spațiul de depozitare mare va ajuta sa luati cu dumneavoastra tot ce aveti nevoie intr-o vacanta.
  • Versatilitate – Un SUV poate fi folosit pentru o varietate mai mare de scopuri decât un sedan de exemplu. Ele pot aborda cu ușurință diferite suprafețe de drum, sunt vehicule perfecte pentru activități în aer liber precum mersul la pescuit și majoritatea au motoare puternice care vă vor permite să tractați cu usurinta o remorcă, o barcă și chiar o rulotă.
  • Capacitate de depozitare – SUV-urile sunt perfecte pentru familiile numeroase și pentru persoanele care iubesc sportul sau diverse alte activitati în aer liber, permițându-le să aducă cu ele echipamente de dimensiuni mari, cum ar fi corturi, biciclete montane, caiace, schiuri si lista poate continua.
  • Aderență și manevrabilitate – Condițiile umede și alunecoase nu reprezintă o problemă pentru acest tip de vehicul, in special daca este echipat cu tracțiune integrală – majoritatea SUV-urilor pot fi comandate 4×4. Pe teren accidentat un SUV va poate duce oriunde doriti.
  • Rezistență – Cadrul mai robust al unui SUV oferă vehiculului o bază robustă care asigură durabilitate și putere.
    Vedere mai buna asupra drumului – Datorită poziției sale mai înalte, veți putea vedea drumul mult mai bine si mai clar – pericolele precum gropile sau obiectele căzute pe drum pot fi evitate din timp. De asemenea, veti putea vedea peste vehicule mai mici si veti putea anticipa mai usor urmatoarele miscari.
  • Garda la sol – SUV-urile pot circula prin ape mai adânci decât masinile normale fără a deteriora motorul. De asemenea, puteti aborba drumuri accidentate si borduri inalte, fara sa va fie frica de faptul ca veti lovi bara sau alte zone de sub masina.
(Visited 46 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice