Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia va începe fabricarea de motoare Euro 6 la finalul anului

Dacia va începe fabricarea de motoare Euro 6 la finalul anului

Dacia și Centrul de Tehnologie Renault din România (RTR), care fac parte din Polul Auto Muntenia, au semnat, luni, două proiecte de investiții cu Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial ‘Creșterea competitivității economice’, care vor sprijini Dacia să testeze noile motoare.

Proiectul ne va ajuta cu investiții într-un centru de prototipuri vehicule și în bancuri de testare motoare Euro 6‘, a spus directorul general al Dacia.

Cele două proiecte de investiții au o valoare cumulată de peste 171 milioane lei (38 milioane euro), iar finanțarea nerambursabilă este de peste 62 milioane lei (13,7 milioane euro).

Vor fi realizate elemente de infrastructură pentru instalarea noilor linii de fabricație punte spate 4×4 și matrițe pentru cadre laterale și vor fi construite două hale destinate testărilor de motoare și de autovehicule în condiții de siguranță și fără impact negativ asupra mediului.

Luni, Autoritatea de Management a semnat în total șase proiecte cu Polul Auto Muntenia, pe lângă cele două proiecte de investiții mai figurând un proiect de cercetare-dezvoltare în valoare totală de 1,2 milioane euro pentru RTR și trei proiecte în valoare totală de 740.000 de euro, prin care se asigură implementarea coordonată a proiectelor.

În urma implementării proiectelor vor fi create și menținute 108 locuri de muncă, vor fi obținute trei brevete pentru inovații, cifra de afaceri la nivelul Polului va crește cu 17%, iar cifra de afaceri din export va crește cu 21%.

Polul Auto Muntenia cuprinde 30 de entități, din care 21 de societăți comerciale și include și autorități locale și universități. Cifra de afaceri la nivelul Polului este de 3,1 miliarde euro, iar cifra de afaceri din export este 2,2 miliarde euro.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice