Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia pregăteşte modele noi? Unul ar putea fi Triber

Dacia pregăteşte noi modele, a declarat Christophe Dridi, director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România, care a adăugat că din septembrie 2020 va majora producţia fabricii la 400.000 de maşini, printr-o investiţie de 100 de milioane de euro.

Dridi se declară totodată foarte mândru de ceea ce numeşte „copilul nostru, mândria noastră”, care este noul Duster.

Îl vindem în 44 de ţări, este cel mai vândut SUV în Europa. Credem că Duster este ca un ambasador pentru România”, a precizat Dridi, care a amintit că şi Papa Francisc, în cadrul vizitei în România, s-a deplasat cu un papamobil Dacia Duster la Şumuleu Ciuc.

Unele surse din piaţă susţin că nu este exclusă posibilitatea ca la baza unuia dintre noile modele ale Dacia să stea Renault Triber, un autoturism de mici dimensiuni, cu o arhitectură monovolum, aspect de SUV şi construit pe platforma modulară CMF-A.

Scos la lumină cu două zile în urmă, Triber a fost creat pentru piaţa din India, dar Renault confirmă vânzarea sa şi pe alte pieţe. Cu toate că are numai 4 metri, Triber pune la dispoziţie şapte locuri şi un portbagaj destul de voluminos pentru segmentul din care face parte.

Obiectivul nostru cu Triber a fost acela de a proiecta o maşină care să se transforme în funcţie de numeroasele nevoi ale clienţilor. Indiferent de stilul de viaţă al clientului, Renault Triber ar trebui să se adapteze. Oferă un design atrăgător, robust şi compact şi este miracol în 4 metri!”, a declarat Laurens van den Acker, Corporate Design, Groupe Renault. Creşte producţia de la Mioveni Pe de altă parte, Christophe Dridi, director general al Groupe Renault România a dezvăluit intenţia Renault de a creşte capacitatea fabricii de la Mioveni.

În prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020, vom avea o capacitate de 400.000 maşini pe an”, a spus pentru news.ro, Christophe Dridi.

Noi investim 75 milioane euro, iar subvenţia din partea Guvernului este de 25 milioane euro. Ne va permite să producem cu 50.000 mai multe maşini pe an şi vom angaja 300 de persoane”, a adăugat el.

Sursa

(Visited 15 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice