Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia pornește într-un nou capitol în istoria sa

Grupul Renault a prezentat Renaulution, noul său plan strategic corporativ care stabilește cursul pentru fiecare marcă, pe 14 ianuarie 2021. Scopul său pentru Dacia a fost clar: să devină liderul mobilității la prețuri accesibile, brandul esențial.

Scopul și viziunea sa sunt cu atât mai potrivite cu cât se bazează pe un șir de povești de succes: Dacia a vândut 7,5 milioane de mașini în 18 ani, iar vânzările către clienți privați ocupă locul 3 în Europa. Dacia reprezintă acum un nou unghi de modernitate, o viziune a mașinilor apreciată de un număr tot mai mare de clienți neproști care au bani, dar îi cheltuiesc inteligent, sunt pasionați de libertate și plăceri simple și evită consumul excesiv.

Pe baza acestui palmares și a atitudinii de actualitate, marca Dacia este mai sincronizată ca niciodată cu societatea, va explora noi teritorii și va aduce segmentului C valorile și virtuțile care l-au propulsat spre succes în Segmentul B.

La douăzeci de luni de la prezentarea planului Renaulution, Dacia este pregătită și gata de plecare și începe un nou capitol în istoria sa. A decis să-și întărească atractivitatea și dezirabilitatea fără a renunța la propunerea sa de raportare calitate-preț. Pentru a face acest lucru, brandul a îmbrăcat o nouă identitate, un nou logo, noi dealeri, un nou design și noi culori în ultimele luni.

Noul capitol al Daciei a început, simbolic, în zilele Brand Manifesto, care a reunit câteva sute de jurnalişti internaţionali la Le Bourget în perioada 13-15 septembrie trecută. Ea se bazează, în practică, pe reafirmarea celor trei valori care vor ghida acțiunea mărcii și designul produsului în următorii ani.

ESENTIAL SI COOL
În ultimii 18 ani, Dacia le-a oferit clienților elementele esențiale – și a demonstrat că sunt suficiente.

Desigur, ceea ce este și nu este esențial se schimbă în timp. Aerul condiționat, de exemplu, nu era esențial acum 18 ani, dar este astăzi. Dimpotrivă, ce rost are să montați două sau trei ecrane într-o mașină atunci când există o modalitate rapidă și inteligentă de a asocia smartphone-ul proprietarului cu vehiculul, de exemplu prin intermediul sistemului Media Control de la Dacia, pentru a vă bucura de toate caracteristicile esențiale?

Esențial nu înseamnă rustic sau auster. Dacia este, de asemenea, inteligentă, creativă și captivantă. Acest lucru este valabil și pentru aspectele practice – cu descoperiri precum sistemul Media Control sau portbagaj modular de acoperiș înlocuind versiunea tradițională vândută ca accesoriu opțional. Se aplică și designului: aspectul este cool – și nu costă mai mult!

Mâine, Dacia va duce creativitatea cu un pas mai departe, adăugând o funcție care sugerează momente și locuri pentru a face o pauză în aplicația sa pentru smartphone. Această nouă caracteristică este dezvoltată de echipele Dacia cu ecosistemul Software République, care include Grupul Renault.

Fiabilitatea și robustețea sunt două dintre elementele esențiale care au contribuit la succesul Daciei. Fidelizarea clienților este cel mai bun exemplu în acest sens: în Franța își păstrează Dacia timp de 8 ani în medie și 60% dintre ei o înlocuiesc cu o altă Dacie. Un alt exemplu este garanția Dacia cu cel mai bun raport calitate-preț: valoarea reziduală a unei mașini Dacia atunci când o vinzi la mâna a doua este cu aproximativ 10 puncte mai mare decât valoarea medie a rivalilor nespecializați.

Această robustețe și fiabilitate fac ca mașinile Dacia să fie ideale pentru activitățile în aer liber de care se bucură un număr tot mai mare de clienți în timpul liber, precum și pentru activități profesionale.

Mâine, Dacia va face un pas mai departe, în sincronizare cu această tendință de piață, consolidându-și gama de modele concepute special pentru conducerea off-road. Dacia va continua să ofere sisteme și echipamente de tracțiune integrală concepute pentru activități în aer liber, inclusiv un kit care va fi disponibil în 2023 pentru a amenaja un pat dublu adecvat în câteva minute în Jogger, fără a îngreuna portbagajul. Și o familie de patru persoane va putea chiar să cupleze un cort în habitaclu pentru a-și mări suprafața de locuit.

Dacia are intenția de a suprapune interesele individuale și colective. Pentru a face acest lucru, folosește tehnologii încercate și testate, care economisesc bani clienților, în loc să dezvolte altele noi. Un exemplu este platforma CMF-B existentă. Apoi, lăsând deoparte tehnologia de prisos sau doar caracteristicile cosmetice face mașinile mai ușoare și, astfel, economisește combustibil – ceea ce este bun pentru portofelele proprietarilor și pentru planetă. Jogger, de exemplu, este cu 300 kg mai ușor decât principalii săi rivali cu 7 locuri.

Folosirea extensivă a materialelor reciclate este o altă prioritate pentru Dacia. În consecință, 12% din plasticul folosit la Duster este reciclat – ceea ce este mult mai mult decât media pentru mașinile noi de pe piața europeană. Din nou, combinăm interesele clienților cu cele ale planetei.

Mâine, Dacia va face un pas mai departe, folosind mai mult plastic reciclat în modelele sale. Ținta este 20% din plastic reciclat în noua generație Duster. Realizarea acestui lucru va implica utilizarea plasticului reciclat pentru piesele care nu sunt vizibile, ceea ce este adesea cazul astăzi, și în părțile externe vizibile, ceea ce este mai puțin așa în zilele noastre. Dacia a început să facă acest lucru cu placa de protecție de sub bara față a lui Sandero Stepway și o va duce la următorul nivel cu un nou material, reglat fin de inginerii mărcii: Starkle®, un compus din plastic reciclat ecologic, robust, elegant.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice